Moravskoslezský kraj podpořil projekty lékařů

23.09.2016 7:34

Sedm projektů z dotačního programu na podporu specializačního vzdělávání všeobecných praktických lékařů pro dospělé a praktických lékařů pro děti a dorost na rok 2016 v hodnotě téměř 300 tisíc korun dostalo zelenou. O jejich profinancování dnes rozhodli krajští zastupitelé.

Moravskoslezský kraj podpořil projekty lékařů
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Finance jsou určeny na úhradu kurzů a stáží spojených se specializačním vzděláváním praktických lékařů. „Celkem bylo do dotačního programu přihlášeno 9 projektů, z nichž 7, které splnily všechny náležitosti, byly podpořeny v plné výši. „Chceme i touto cestou přispět ke zlepšení dostupnosti zdravotní péče v našem regionu.

Podpora by měla pomoci financovat vzdělávání lékařů v oboru praktické lékařství pro děti a dorost a všeobecného praktického lékařství,“ vysvětluje Jiří Martinek, náměstek hejtmana MSK pro zdravotnictví.

Statistické údaje ukazují, že skoro 55 procentům praktických lékařů v celé republice, včetně Moravskoslezského kraje, je více než 55 let. Tato věková struktura může v budoucnu přinést problém v zajištění primární péče. „Vyhlášeným dotačním programem jsme reagovali na tuto nepříznivou situaci, abychom podpořili lékaře ve vzdělávání budoucích kolegů a nástupců, kterým by se věnovali ve svých ordinacích a předali jim své cenné znalosti a zkušenosti. Zlepšením podmínek pro dosažení patřičné specializace chceme zachovat dostupnost primární péče pro obyvatele Moravskoslezského kraje a zvýšit počet absolventů medicíny, kteří se připravují na specializaci v oboru všeobecné praktické lékařství a praktické lékařství pro děti a dorost v našem regionu,“ dodává náměstek Jiří Martinek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…