Moravskoslezský kraj pořídil do Beskyd rolbu a sněhovou frézu

22.11.2019 14:05

Moravskoslezský kraj zahájil zimní sezónu. Na Pustevny pořídil rolbu, na Gruň sněhovou frézu. Stejně jako už několik let zpátky bude financovat také úpravu lyžařských běžeckých tratí v Beskydech a Jeseníkách.

Moravskoslezský kraj pořídil do Beskyd rolbu a sněhovou frézu
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Moravskoslezský kraj se jako každý rok připravil na sněhovou nadílku v Beskydech a Jeseníkách. I letos vyhlásil dotační program na úpravu lyžařských běžeckých tras. Nově byl vypsán na tři sezóny, na běžkařské trati je v „balíku“ přes 11,2 milionu korun. Tato aktivita však není jediná, kterou Moravskoslezský kraj letos zpříjemní pobyt na horách běžkařům a sportovním nadšencům. Pořídil také rolbu na Pustevny a poskytl dotaci na nákup sněhové frézy na Gruň.

„Beskydy i Jeseníky jsou čím dál atraktivnější pro milovníky zimních sportů. Kvalitní sportovní vyžití v těchto oblastech je určitě na místě podporovat. Snažíme se o to, aby byly tratě upravovány moderní technikou. Letos se nám podařilo z národních zdrojů pořídit novou rolbu, která bude upravovat trasy na Pustevnách. Tento výsledek mne velmi potěšil a jsem rád, že zlepšíme podmínky pro běžkaře v této lokalitě,“ uvedl náměstek hejtmana kraje pro cestovní ruch a regionální rozvoj Jan Krkoška.

Dodal, že Moravskoslezský kraj podporuje úpravu lyžařských a běžeckých tratí v regionu už od roku 2003. „Za tu dobu jsme si vybudovali velmi dobré vztahy s upravovateli tras, všichni pracují pro hlavní cíl – aby turisté našli na našich horách dobré zázemí a servis a mohli tu příjemně strávit svůj volný čas. Na území Moravskoslezského kraje se rozprostírá přes 695 kilometrů lyžařských běžeckých tras, jejichž úpravu finančně podporujeme,“ řekl náměstek hejtmana Jan Krkoška.

Upřesnil, že v Beskydech kraj financuje údržbu přes 337 kilometrů a v Jeseníkách 358 kilometrů běžeckých lyžařských tratí. Pokud jde o výši jednotlivých příspěvků na úpravu tras, je Moravskoslezský kraj na špici mezi všemi kraji v Česku. Samotnou údržbu běžeckých tras zajišťují zpravidla organizace či fyzické osoby, které čerpají dotační podporu z krajského programu. Z celkové délky těchto tras upravuje až 74 kilometrů společnost Pustevny, s.r.o.

„Do letošní sezóny upravovala trasy skútrem a starou sněžnou rolbou, u které často docházelo k technickým problémům. Nemohla tak být zajištěna stoprocentní úprava tras této hojně navštěvované lokality. Proto jsme podali žádost o podporu na pořízení nové sněžné rolby do Národního programu podpory cestovního ruchu v regionech, který vyhlašuje Ministerstvo pro místní rozvoj. Byli jsme úspěšní a nová rolba za necelých 5 milionů korun tak byla z poloviny financována z národních zdrojů,“ upřesnil náměstek hejtmana Jan Krkoška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…