Moravskoslezský kraj přitahuje stále více turistů, jejich počet se zvýšil o téměř 14 procent

15.05.2015 8:50

Na žebříčku popularity mezi turisty stoupá Moravskoslezský kraj vzhůru. Počet hostů, kteří v prvním čtvrtletí letošního roku navštívili ubytovací zařízení v našem regionu, se meziročně zvýšil o 13,9 procent. Jde o druhý nejvyšší nárůst mezi všemi kraji hned za krajem Jihočeským.

Moravskoslezský kraj přitahuje stále více turistů, jejich počet se zvýšil o téměř 14 procent
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: Zámek Studénka v Moravskoslezském kraji.

Podle oficiálních statistik Českého statistického úřadu se v Moravskoslezském kraji ubytovalo od začátku ledna do konce března 164 707 hostů. Více než pětina z nich přicestovala ze zahraničí. Celkový počet návštěvníků byl o 13,9 procenta vyšší než ve stejném období loňského roku. Počet turistů ze zahraničí se zvýšil dokonce o 28,9 procenta. Nejvíce jich zavítalo do našeho regionu ze Slovenska (přes 8,6 tisíc), z Polska (přes 7 tisíc) a z Německa (přes 5 tisíc).

„Vzrůstající návštěvnost nás velmi těší. Přisuzujeme ji také rozsáhlým kampaním Moravskoslezského kraje, které propagují nabídku kvalitních služeb i ubytování. Jsou zacíleny jak na tuzemský, tak na zahraniční trh,“ říká náměstek hejtmana pro investice a cestovní ruch Ivan Strachoň s tím, že turisty v Moravskoslezském kraji zajímá především příroda, kultura a sportovní zázemí. Láká je i poznávání chráněných krajinných oblastí, technických památek či relaxace v lázních. Do regionu jezdí také za adrenalinovými zážitky, výbornou místní kuchyní a pivem.

Náměstek hejtmana připustil, že na výsledcích v oblasti turistického ruchu se pravděpodobně částečně podepsal i hokejový šampionát. „Ten sice odstartoval v květnu, nicméně členové jednotlivých týmů a řada dalších osob si přijela prohlédnout místo konání a zázemí už v předchozích měsících,“ vysvětluje náměstek hejtmana. Podle něj statistiky pozitivně ovlivňuje i fakt, že se daří ekonomice v regionu. Do Moravskoslezského kraje proto častěji míří zástupci komerční sféry z tuzemska i zahraničí.

Moravskoslezský kraj s ohledem na narůstající počet turistů dlouhodobě rozšiřuje nabídku reklamních a informačních materiálů. Zájemci je najdou v turistických informačních centrech, jsou také k dispozici na propagačních akcích kraje v Česku i v zahraničí i v budově krajského úřadu v Ostravě. Návštěvníci mohou využít například obsáhlého průvodce krajem, obsahujícího tipy na výlety a odpočinek v lázních, letní i zimní turistické mapy, cyklomapy, mapy lyžařských běžeckých tras a hipostezek.

Návštěvnost kraje 2012    698 746 lidí

Návštěvnost kraje 2013    698 211 lidí

Návštěvnost kraje 2014    703 009 lidí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…