Moravskoslezský kraj se může chystat na olympiádu

19.12.2015 7:34

Moravskoslezský kraj se může začít připravovat na olympijské léto. Smlouvu o podpoře vzniku Olympijského parku Ostrava 2016 v centru Ostravy, na který kraj poskytne desetimilionovou dotaci, dnes s předsedou Českého olympijského výboru Jiřím Kejvalem podepsal hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.

Moravskoslezský kraj se může chystat na olympiádu
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

„Jsem si jistý, že Olympijský park Ostrava 2016 bude velmi úspěšný. Moravskoslezský kraj a město Ostrava jsou místa sportu zaslíbená, jak dokazuje skvělá organizace a atmosféra při velkých akcích, jako bylo MS v hokeji, Zlatá tretra nebo zápasy tenisového Fed Cupu. Sport je tu vždy skvěle přijímán a je plnohodnotnou součástí zdejšího života,“ uvedl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru. „Mohu slíbit, že Český olympijský výbor poskytne organizátorům veškerou podporu.“

Olympijský park Ostrava 2016 vyroste na několika místech v centru Ostravy v době konání olympijských her v Riu, tedy od 5. do 21. srpna 2016. Návštěvníkům park nabídne sportoviště, kemp i fanzonu s televizní megaobrazovkou. Připraveny budou soutěže, autogramiády, hudební produkce a další program.

„To, že je Ostrava významnou sportovní metropolí v mezinárodním měřítku, ukázalo už spolupořádání letošního hokejového mistrovství světa Ostrava. Olympijský park tuto skutečnost jen potvrdí. Věřím, že se podaří vytvořit místo, kde návštěvníci všech věkových kategorií načerpají nezapomenutelné zážitky a vychutnají si nejen atmosféru sportovních her, ale také specifický charakter Ostravska i kraje,“ říká hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák. Dodává, že krajská dotace je určena na produkční a organizační zabezpečení roadshow, technické vybavení a doprovodný program.

Hlavním olympijským parkem se příští léto stane Olympijský park Rio-Lipno, který Český olympijský výbor organizuje spolu s Jihočeským krajem v okolí Lipenské přehrady. Další parky pak vzniknou kromě Ostravy i v Plzni a Pardubicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…