Moravskoslezský kraj se představí na veletrhu ITF Slovakiatour 2018. Opět je jeho partnerem

22.01.2018 18:21

Moravskoslezský kraj se i letos zúčastní veletrhu cestovního ruchu ITF Slovakiatour Bratislava jako jeho partnerský region. Veletrh se koná od 25. do 28. ledna.

Moravskoslezský kraj se představí na veletrhu ITF Slovakiatour 2018. Opět je jeho partnerem
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Moravskoslezský kraj bude mít na bratislavském veletrhu v hale B2 svůj stánek, který je pojat v duchu oslav 100. výročí vzniku Československa. Návštěvníci se tak mohou těšit na atmosféru prvorepublikové kavárny s vystoupením skupiny JAZZSLE, která bude hrát ve stylu 20. a 30. let minulého století. Bude tu vystaven také unikátní motocykl ze sbírky Expozice historických motocyklů v Ostravě, kterou kraji daroval akademický sochař Miroslav Rybička. Jde o motocykl slavného závodníka Antonína Vitvara JAWA 350 OHV z roku 1938. Připraven bude také fotokoutek, z něhož si návštěvníci budou moci odnést památeční fotografii v historickém klobouku značky TONAK. Tato firma se tu bude prezentovat ukázkou pokrývek hlavy včetně těch prvorepublikových.

Na pultech moravskoslezského stánku se objeví také nové tiskoviny, například letní i zimní mapy Beskydské a Jesenické magistrály, obecné turistické mapy celého kraje pro pěší turistiku a cykloturistiku. Novým materiálem jsou také brožury Technické atraktivity v Moravskoslezském kraji a Sport a relax v Moravsko¬slezském kraji. Společným materiálem čtyř moravských krajů pak brožura Zažij Moravu!, ve které jsou prezentovány TOP atraktivity celé Moravy. Své aktuální produkty tu představí také zástupci šesti turistických oblastí: Beskydy-Valašsko, Jeseníky, Ostravsko, Těšínské Slezsko, Opavské Slezsko a Poodří-Moravské Kravařsko. Nebudou chybět ani ochutnávky regionálních produktů - Štramberských uší nebo Kofoly.

„Věříme, že náš stánek návštěvníky zaujme. Díky nezapomenutelné atmosféře se v něm každý bude moci přenést do minulého století období První republiky. V tomto stylu se letos uskuteční také letní akce FAJNEHO LÉTA na TECHNOTRASE, a to na vybraných technických atraktivitách v Moravskoslezském kraji, například na Úzkokolejné dráze v Osoblaze nebo v Areálu čs. opevnění v Hlučíně-Darkovičkách a dalších. Všechny nejen k jejich návštěvě, ale i do dalších míst Moravskoslezského kraje srdečně zvu,“ říká náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Jan Krkoška.

Více informací o Moravskoslezském kraji a o chystaných akcích v oblasti turismu naleznete na stránkách ZDE a ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …