Moravskoslezský kraj zajímá domácí i zahraniční turisty

12.05.2016 21:45

Moravskoslezský region je stále oblíbenějším turistickým cílem pro tuzemské i zahraniční návštěvníky. Dokazují to údaje o návštěvnosti za první čtvrtletí letošního roku, které zveřejnil Český statistický úřad.

Moravskoslezský kraj zajímá domácí i zahraniční turisty
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Za první tři měsíce letošního roku navštívilo Moravskoslezský kraj 169 654 turistů, což je o 10,5 procenta více než loni. Počet zahraničních turistů se zvýšil dokonce o 12,4 procent, o 12,3 procent stoupl i počet nocí, které hosté v našem regionu trávili.

Nejvíce zahraničních hostů přijelo do Moravskoslezského kraje ze Slovenska, Polska a Německa, region vyhledávali také turisté z Ruska, Itálie, Velké Británie, Rakouska a nově obyvatelé Maďarska a Ukrajiny. Moravskoslezský region je pro turisty čím dál atraktivnější díky své rozmanitosti, krásné přírodě, industriálním a historickým památkám, ale i výbornému regionálnímu jídlu a kvalitnímu servisu ubytovacích služeb.

Moravskoslezský kraj zajímá domácí i zahraniční turisty

„Neustále systematicky podporujeme rozvoj celého regionu, letos mohou například návštěvníci hradu Sovinec na Bruntálsku nahlédnout do podzemí a projít unikátní částí podzemní chodby, která byla dosud veřejnosti nepřístupná. Podzemní prostory prošly opravou stejně jako hradní příkop a část barokního opevnění. K dalším nově otevřeným turistickým zajímavostem patří také jedna z nejvýznamnějších pravěkých a středověkých památek Těšínského Slezska Archeopark v Chotěbuzi, která má novou vstupní budovu s výukovým centrem, rozšířené expozice i novou lávku, která spojuje budovu s hradištěm,“ říká Ivan Strachoň, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje. Dodává, že na rekonstrukci obou těchto památek se Moravskoslezskému kraji podařilo získat evropské finance, které dokryl ze svého rozpočtu.

Moravskoslezský kraj se mimo jiné také podílí na značení turistických a cyklistických stezek a podporuje řadu společenských, sportovních a kulturních akcí po celý rok. Se zajímavými místy Moravskoslezského kraje seznámí návštěvníky nový portál cestovního ruchu v moderním designu www.severnimorava.travel, kde najdou  potřebné informace pro plánování svého pobytu.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…