Mostecká rally má šest vyhrazených míst pro diváky, dvě z nich na polygonu

29.05.2017 16:18

Závod The Most RALLY #2, který se jede v sobotu 3. června o mistrovské body už jako součást RI Okna Rallysprint série vypsané Autoklubem ČR, má šest vyhrazených míst pro diváky. Dvě z nich pořadatel situoval podél uzavřeného okruhu na polygonu v areálu mosteckého autodromu, který bude dějištěm úvodní a šesté rychlostní zkoušky. Na polygonu se odehraje kolem 18:00 hodin také ceremonie slavnostního cíle rally s předáním cen nejlepším posádkám.

Mostecká rally má šest vyhrazených míst pro diváky, dvě z nich na polygonu
Foto: Autodrom Most
Popisek: Mostecká rally má šest vyhrazených míst pro diváky, dvě z nich na polygonu.

„Výhodou polygonu je maximální bezpečí diváků, jimž vzhledem k uzavřenému areálu a dostatečně prostorným zónám nehrozí ani po případné kolizi střet s vozidlem. Dalším bonusem je přehled o průjezdu posádky značnou částí měřeného úseku, což je ve volné krajině nemyslitelné,“ uvedl ředitel mostecké rally Vlastislav Tlašek.

Průběh rychlostní zkoušky Perštejnská, která se pojede třikrát a je s více než deseti kilometry nejdelší, diváci mohou sledovat z jednoho vyhrazeného místa. Nachází se ve vesnici Mýtinka a je vzdáleno 4,75 kilometru od startu měřeného úseku v perštejnské Údolní ulici nedaleko vesnice Údolíčko.

Rychlostní zkoušku Kotlinská, která měří 9,1 kilometru, posádky absolvují dvakrát. Vyhrazena jsou na ní dvě divácká místa. První už 300 metrů po startu u lyžařských vleků ve středisku Alšovka v Měděnci. Druhé pak ve vesnici Louchov, a to ve vzdálenosti 7,85 kilometru od startu, který je nedaleko vísky Kamenné.

Posádky čekají dva průjezdy také sedmikilometrovou rychlostní zkouškou Výsluňská. Vyhrazeno je na ní jedno divácké místo ve vzdálenosti 5,5 km od startu, k němuž lze dojet autem ze silnice 223 odbočkou přes Volyni. Měřený úsek začíná nad Prunéřovem, kilometr od kadaňské městské části Nová Víska.

Pořadatel apeluje na ukázněnost diváků na vyhrazených místech podél trati rychlostních zkoušek. „Platí základní bezpečnostní desatero diváka rally, jež vymezuje místa, kde lidé v žádném případě nesmějí pobývat, ani se pohybovat. Desatero jsme umístili na speciální web společnosti AUTODROM MOST k rally a je také součástí bulletinu, jenž bude na polygonu divákům k dispozici zdarma,“ upřesnil Tlašek.

Do závodu se přihlásilo 50 posádek, nechybějí mezi nimi Karel Trněný se spolujezdcem Christianem Doerrem na Škodě Fabii WRC, Martin Vlček s Jindřiškou Žákovou s vozem Ford Fiesta R5 či Petr Nešetřil s navigátorem Jiřím Černochem s elegantním speciálem Porsche 997 GT3.

V den závodu si diváci mohou užít i doprovodný program v areálu polygonu. Chybět nebude adrenalinová show, vstup do servisní zóny závodníků, možnost projet se na prodloužené motokárové nebo čtyřkolkové dráze. Na nejmladší návštěvníky pak čekají atrakce pro děti, například skákací race zóna, dopravní hřiště se zápůjčkou kola, koloběžky, odrážedla a helmy zdarma či soutěže o ceny.

Akciová společnost AUTODROM MOST provozuje stejnojmenný závodní okruh. Budoval se v letech 1978 až 1983 v místě bývalého povrchového hnědouhelného dolu Vrbenský. Nápad na stavbu autodromu sice vznikl v souvislosti s automobilovými a motocyklovými závody, hned od počátku se ovšem počítalo s jeho využitím i pro jiné účely. Autodrom tak brzy ožil také testováním závodních i nově vyvíjených vozů, výcvikem řidičů speciálních vozidel sanitních, hasičských nebo policejních, závodnickými školami či kurzy bezpečné jízdy. Tuto úlohu převzal později polygon, vybudovaný v areálu závodního okruhu v roce 2005. Stále je největším a nejkomplexnějším zařízením svého druhu v České republice. Svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízí na ploše 13 hektarů jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel veškerých druhů a tonáží.

Vybrané závody sezony 2017:

02. – 03. 6. - The Most RALLY #2

28. – 30. 7. - The Most Europe Minibike Weekend

01. – 03. 9. - CZECH TRUCK PRIX

06. – 08. 10. - The Most Grand Finale

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…