Muzeum J. A. Komenského: Divadlo v muzeu 2018

25.07.2018 18:00

Od 25. července do 31. srpna nabízí Muzeum Jana Amose Komenského v Uherském Brodě svým návštěvníkům tři divadelní představení v rámci pravidelného letního cyklu Divadlo v muzeu.

Muzeum J. A. Komenského: Divadlo v muzeu 2018
Foto: Muzeum J. A. Komenského
Popisek: Muzeum J. A. Komenského v Uherském Brodě

Prvním představením je pohádka, dobře známá nám všem již od dob Karla Jaromíra Erbena – Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Klasický příběh zpracovaný do interaktivní inscenace – princ Jaroslav jede na svém koni vysvobodit princeznu z moci zlého čaroděje. Na jeho cestě za štěstím mu ovšem pomáhají nejen tři tajemné pohádkové bytosti, ale také děti. Představí se herci, ale i loutky manekýni (středa 25. 7., 18.00).

César a Drana je pak silný příběh o životním bolu i radosti, o utrpení i lásce – příběh cikánky a jejího umírajícího koně. Staré cikánce na její cestě životem hyne kůň. Drana s umírajícím koněm hovoří, aby ho ještě alespoň na chvíli udržela při životě. Udržuje tím na živu především sebe. Vypráví o sobě, o svém mládí, o svých dětech, zážitcích. Vzpomíná na dobré i zlé a toto vyprávění na hranici reality a fikce vytváří obraz nejen její rodiny, ale i celého romského etnika (pátek 24. 8, 20.00).

Dobrodružství Toma Sawyera – v nové dramatizaci. Můžete opět zažít veselé a napínavé příhody „malého“ Toma a jeho kamarádů Huckla a Bena. Hravá inscenace vzniká ve spolupráci s žáky literárně-dramatického oboru ZUŠ(pátek 31. srpna)a Divadla Brod, které připravuje také první dvě inscenace.

Letní představení v uherskobrodském muzeu právě začínají!

Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…