Muzeum umění v Olomouci přichází s novým čtvrtletníkem s názvem Muzeion

04.01.2016 16:20

Od 4. 1. 2016 je milovníkům umění a čtenářům s dobrým vkusem k dispozici nový časopis, nahrazující dosavadní muzejní bulletin.

Muzeum umění v Olomouci přichází s novým čtvrtletníkem s názvem Muzeion
Foto: Muzeum umění Olomouc
Popisek: Muzeum umění Olomouc

„Bulletin byl nejstarší muzejní propagační tiskovinou. Vydávávali jsme jej od roku 1993. Naše nabídka už ale je tak bohatá, že rozsah bulletinu byl pro její odpovídající propagaci nedostatečný,“ vysvětlil ředitel muzea Michal Soukup.

Nový, čtyřicetistránkový časopis bude vycházet ve formátu B4. Jeho základním cílem podle Soukupa je, aby čtenáři v jedné tiskovině získali systematický a zároveň atraktivní přehled o všech muzejních aktivitách. „Najdou v něm články o výstavách, sbírkových unikátech, edukačních programech, kulturních akcích, ale taky rozhovory nebo rubriku speciálně zaměřenou na děti,“ přiblížil ředitel.

A co se v prvním čísle Muzeionu dočtete? Například to, že umělecký solitér Zbyněk Sekal ve Vídni přišel na to, jak je pro umění důležité mít Gelassenheit. V profilu ředitele Michala Soukupa se dočtete, že muzeum není díra v zemi, ale dírou v zemi to může začínat.

Vzpomínková výstava Dohnat a předehnat, která představuje československý a polský design 60. let, končí 24. ledna a můžete na ní vidět porcelán, nábytek, hračky nebo mixér a fén, který jste znali. Ale můžete ji sami také doplnit. A pokud by vás zajímalo restaurování, nenechte si ujít rozhovor s Radomírem Surmou.

Časopis, který je k dispozici zdarma, si můžete vyzvednout v Muzeu moderního umění a Arcidiecézním muzeu Olomouc. Přečíst si jej můžete i na různých jiných místech ve městě, v kavárnách, galeriích, na univerzitě, v knihovnách nebo v čekárnách Fakultní nemocnice.

Přejeme příjemné čtení!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…