NAVOS zvolil pro monitoring provozu datové sítě řešení FlowMon ADS založené na technologiích InterSystems

03.10.2012 9:23

NAVOS, součást holdingu AGROFERT, implementoval FlowMon ADS - systém detekce anomálií a nežádoucího chování v datové síti založený na objektové databázi InterSystems CACHÉ

NAVOS zvolil pro monitoring provozu datové sítě řešení FlowMon ADS založené na technologiích InterSystems
Foto: InterSystems
Popisek: InterSystems

AdvaICT implementovala ve společnosti NAVOS řešení FlowMon ADS, systém detekce anomálií a nežádoucího chování v datové síti založený na vysoce výkonné objektové databázi InterSystems CACHÉ. Společnost NAVOS, součást skupiny AGROFERT, poskytuje v návaznosti na své předchůdce služby zemědělské prvovýrobě již více než 100 let.

AdvaICT je český implementační partner společnosti InterSystems a technologický partner společnosti Cisco. InterSystems je celosvětový poskytovatel pokročilých databázových a integračních technologií a nástrojů pro podnikovou inteligenci.

FlowMon ADS je moderní systém detekce anomálií a nežádoucího chování v datové síti, založený na permanentním vyhodnocování statistik o provozu na síti. Cílem řešení je odhalení provozních problémů a zvýšení vnější i vnitřní bezpečnosti datové sítě. Hlavní výhodou proti běžným IDS systémům či SNMP monitoringu je orientace na celkové chování zařízení na síti, což umožňuje reagovat na dosud neznámé nebo specifické hrozby.

FlowMon ADS je založen na vysoce výkonné objektové databázi CACHÉ® od společnosti InterSystems. Důvody volby CACHÉ jako základu pro FlowMon ADS uvádí Pavel Minařík, technologický ředitel ve společnosti AdvaICT: „InterSystems CACHÉ je inovativní objektová databáze vyznačující se extrémním výkonem. CACHÉ umožňuje rychlý rozvoj webových aplikací, mimořádnou rychlost zpracování transakcí, masivní rozšiřitelnost a dotazy na transakční údaje v reálném čase, a to vše s minimálními požadavky na administraci“.

Monitorování a automatická analýza provozu datové sítě NAVOS probíhá v celkem padesáti lokalitách společnosti. Radim Zlámal, správce IT ve společnosti NAVOS pověřený řízením implementace projektu na straně zákazníka, shrnuje dosažené benefity: „Vzhledem k topologii sítě a velkému počtu vzdálených poboček oddělení IT často řešilo stížnosti uživatelů na rychlost informačního systému SAP a dalších systémů.  Nedisponovali jsme nástrojem na sledování činnosti uživatelů na síti a identifikaci příčin problémů. Pořízením technologie FlowMon ADS od společnosti AdvaICT jsme získali nástroj pro monitoring všech poboček centrálně z jedné konzole. Nyní jsme schopni graficky i textově získat informace o provozu na lokalitách, můžeme nastavit filtry na úroveň IP adres a komunikačních portů, jsme schopni zjistit objemy stažených dat. Nové řešení umožňuje detekovat anomálie v síti a identifikovat uživatele, kteří zatěžují linky stahováním velkého objemu dat. Jsme schopni zjistit nestandardně se chovající zavirované počítače, máme statistiky nejvíce komunikujících počítačů, síťových protokolů a mnoho dalšího. Společnost velikosti NAVOSu potřebuje sofistikovaný nástroj na řízení a monitoring provozu v počítačové síti.“

Ing. Pavel Trefil, vedoucí oddělení informatiky, hodnotí implementaci řešení následovně: „Nejvíc oceňuji rychlý a profesionální přístup. Kompletní implementace byla otázkou pouze několika dní. Konečně má naše IT oddělní v rukou profesionální nástroj nejen na standardní analýzy síťového provozu, ale i na vyhledávání anomálií v IT infrastruktuře.“

Martin Zubek, Business Development Manager místní pobočky InterSystems dodává: „Naší velkou snahou je, aby produkty našich partnerů nebyly jen velmi dobré, rychlé a spolehlivé, ale aby přinášely něco navíc. Něco, kvůli čemu si je uživatelé koupí a chtějí s nimi pracovat. A tím důvodem nejsou zpravidla viditelné projevy aplikace, jako barvy uživatelských prvků na obrazovce, ale to, co je skryto v pozadí a co si uživatelé ani neuvědomují. Je to souhra všech atributů celého řešení, která činí aplikaci v něčem průlomovou. A konkrétně v případě FlowMon ADS je průlomový způsob, jakým je aplikace schopna zpracovávat obrovské objemy dat proudících ze sběrných míst – routerů, a následně je uložit, zaindexovat a zanalyzovat detekčními algoritmy a navíc ještě podat grafické výstupy uživateli, a to vše v reálném čase.“

O společnosti AdvaICT

AdvaICT, a.s. je společnost poskytující komplexní řešení v oblasti monitorování a bezpečnosti počítačových sítí. Společnost byla založena v roce 2006 jako spin-off Masarykovy univerzity. Produkty společnosti AdvaICT slouží k efektivní správě počítačových sítí, jsou ideálním doplňkem běžných bezpečnostních a dohledových nástrojů (firewally, antiviry…). Hlavním cílem je automaticky odhalit provozní a bezpečnostní problémy, které jsou nezjistitelné běžně používanými prostředky. Díky produktům a službám AdvaICT je možné snadno odhalit příčiny problémů a tyto problémy eliminovat. To v praxi znamená lepší, snazší, bezpečnější a levnější správu IT. Více informací naleznete na www.advaict.com.

O společnosti NAVOS

Společnost NAVOS, a.s., součást skupiny AGROFERT, se sídlem v Kroměříži poskytuje v návaznosti na své předchůdce služby zemědělské prvovýrobě již více než 100 let. Mezi hlavní činnosti společnosti patří nákup a posklizňová úprava obilovin, olejnin a luštěnin od zemědělské prvovýroby a jejich prodej podnikům zpracovatelského průmyslu.Více informací naleznete na http://www.navos-km.cz/.

O společnosti InterSystems

Společnost InterSystems patří mezi světové softwarové lídry. Sídlí v Cambridge v americkém státu Massachusetts a má pobočky ve 25 zemích. InterSystems dodává pokročilé softwarové technologie pro převratné aplikace. InterSystems Caché® je mimořádně rychlý a vysoce škálovatelný databázový systém. InterSystems Ensemble® je platforma pro rychlou integraci a vývoj propojitelných aplikací. InterSystems DeepSee™ je technologie, která umožňuje přidat do transakčních aplikací funkce pro aktivní analýzu fungující v reálném čase.

Více informací najdete na InterSystems.com, www.youtube.com/InterSystemsCorp, www.facebook.com/InterSystems nebo na @InterSystems on Twitter.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …