NIPOS: Rakovník nabídne nejlepší inscenace pro děti

05.11.2018 8:10

Ve dnech 7. – 11. listopadu 2018 se v Kulturním centru a v Tylově divadle v Rakovníku uskuteční XXXVII. ročník celostátní přehlídky amatérského činoherního divadla pro děti.

NIPOS: Rakovník nabídne nejlepší inscenace pro děti
Foto: mesto-rakovnik.cz
Popisek: Budova radnice ve městě Rakovník

I letos se diváci mohou těšit na nejzajímavější inscenace pro děti z oblasti amatérského činoherního divadla. Vedle samotných představení budou pro účastníky přehlídky připraveny rozborové semináře a diskusní fóra.

V programu se objeví 7 amatérských inscenací, které jsou určené pro všechny dětské divácké skupiny od dětí předškolního věku až po středoškoláky. Nejmenší děti se mohou těšit na interaktivní inscenaci Jak si zahrát pohádku v podání DS Heřman z Heřmanova Městce nebo pohádku Hrnečku, vař od Divadlo Strom Brno. Pro děti školou povinné je připravena inscenace Tři kmotřinky 1. neratovické divadelní společnosti. Středoškoláci jistě ocení poutavý příběh japonské dívky Divadelního studia A. Marka Turnov s názvem Hanako.

Kromě amatérských souborů, které do programu celostátní přehlídky postoupily z přehlídek krajských, se představí i profesionální hosté. Divadlo D21 zahraje Bajaju. Divadlo J. K. Tyla Plzeň představí inscenaci Tobiáš Lolnessa jako zahraniční host vystoupí Nové divadlo Nitra ze Slovenska s inscenací Anna Franková.

V průběhu přehlídky budou pod odborným vedením psychologů a pedagogů pracovat skupiny dětí, jejichž reflexe na představení zprostředkují lektoři v rámci rozborových seminářů a diskusních fór. Rozborové semináře povede čtyřčlenný lektorský sbor ve složení Milan Schejbal (umělecký šéf a režisér Divadla A. Dvořáka v Příbrami, pedagog DAMU), Jaromír Hruška (režisér a dramaturg Městského divadla Český Krumlov), Luděk Horký (dramaturg, manažer vývoje České televize) a Kateřina Baranowska (scénografka a výtvarnice). Nejúspěšnější inscenace pak může lektorský sbor zařadit do programu Jiráskova Hronova, festivalu amatérského divadla.

Přehlídku z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury a pod záštitou ministra kultury doc., Mgr. Antonína Staňka, Ph.D. pořádá NIPOS-ARTAMA ve spolupráci s DS Tyl Rakovník, Kulturním centrem Rakovník a Královským městem Rakovník. Na přehlídce se finančně podílí MK ČR a Královské město Rakovník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…