NP České Švýcarsko: Krajina Českého Švýcarska je bohatší o 70 polniček

24.12.2019 15:30

Sedm desítek sazenic hrušní planých, takzvaných polniček, obohatilo louky, staré zahrady a sady či některá stromořadí převážně na území Chráněné krajinné oblasti Labské pískovce, ale také na vhodných místech v Národním parku České Švýcarsko.

NP České Švýcarsko: Krajina Českého Švýcarska je bohatší o 70 polniček
Foto: NP České Švýcarsko
Popisek: Národní park České Švýcarsko

Hrušně pro správu národního parku vypěstovala Střední škola zahradnická a zemědělská A. E. Komerse – Děčín Libverda ze semen dodaných na podzim roku 2015. Ta správa získala ze starých místních hrušní, například v Kamenické Stráni.

Hrušně plané jsou nenáročné a otužilé stromy s dlouhou životností. Lidé se z nich budou těšit zejména na jaře díky krásným květům. Jejich plody jsou drobné a poměrně tvrdé, v budoucnu poslouží volně žijícím zvířatům jako zdroj potravy.

V příštích několika letech budou stromy muset být trvale chráněny proti okusu zvěří, proto jsou výsadby opatřeny tzv. individuálními ochranami. Na podzim příštího roku správa parku plánuje výsadbu dalších 80 mladých hrušní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …