NP České Švýcarsko: Ministr Jurečka jednal v Krásné Lípě se starosty z regionu

11.12.2022 13:20 | Tisková zpráva

Správu Národního parku České Švýcarsko v Krásné Lípě navštívil ministr životního prostředí Marian Jurečka, a to v doprovodu náměstka Tomáše Tesaře a kandidáta na post ministra ŽP Petra Hladíka.

NP České Švýcarsko: Ministr Jurečka jednal v Krásné Lípě se starosty z regionu
Foto: NP České Švýcarsko
Popisek: Národní park České Švýcarsko

Společně s novým ředitelem správy parku Petrem Křížem jednali se starosty regionu, zástupci Ústeckého kraje a senátorem za Děčínsko Zbyňkem Linhartem.

Během debaty byly starostům představeny prioritní úkoly Správy NP České Švýcarsko pro obnovu území zasaženého letošním rozsáhlým požárem. Diskuse byla zaměřena na další postup při zpřístupňování turistických cílů, které jsou po požáru nedostupné, na otázky prevence vzniku obdobných požárních událostí v budoucnosti i další podporu podnikatelům v cestovním ruchu.

K výstupům jednání patří také vznik harmonogramu kroků nutných pro postupné zpřístupnění částí národního parku, které musely být z důvodu požáru i předchozí kůrovcové kalamity uzavřeny. Tento harmonogram má vzniknout do konce roku 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…