NP Šumava: Přístupnost Vchynicko-Tetovského kanálu po uzavření Hradlového mostu

06.10.2021 15:16 | Tisková zpráva

Hradlový most u Modravy, společně s parkovištěm, budou pro veškerý provoz uzavřeny od 18. října 2021. Důvodem je havarijní stav mostu a plánovaná rekonstrukce. Ta bude ukončena nejpozději 30. června 2022.

NP Šumava: Přístupnost Vchynicko-Tetovského kanálu po uzavření Hradlového mostu
Foto: NP a CHKO Šumava
Popisek: NP a CHKO Šumava

Důležité však je, že Vchynicko-Tetovský kanál zůstává přístupný po celou dobu uzavření a rekonstrukce! Pěší turisté mohou využít trasu z parkoviště Rokyta směrem k Hradlovému mostu. Odsud se pak vrátit zpět nebo využít naučnou stezku Modrava – Hradlový most a dojít až na Modravu (ZDE). Tato trasa je ryze přírodního charakteru, a tak není vhodná pro vozíčkáře a turisty s kočárky. Nutností je dobrá obuv. Buďte zde prosím opatrní.

Případně můžete projít nově značenou náhradní trasou (ZDE) od Hradlového mostu k červené turistické trase a po ní se vrátit na Rokytu nebo pokračovat na Modravu. Upozorňujeme, že červená turistická trasa Modrava – Rokyta je určena pouze pro pěší turisty. Cyklisté mohou po trase Vchynicko-Tetovského kanálu projíždět také, je to značená cyklotrasa, ale pokud se z Rokyty budou chtít dostat na Modravu, musejí využít silnici III. třídy Srní – Modrava, případně doporučujeme projet si sice delší, ale o to hezčí trasu z Rokyty přes Tříjezerní slať na Modravu (ZDE).

Vážení návštěvníci, využijte prosím alternativních tras ať už pěšky či na kole a nesnažte se uzavřený most překonat. Chápeme, že uzavírka mostu bude dlouhá, ale bohužel současná situace na trhu se stavebním materiálem nedovolila provést rekonstrukci v plánovaném termínu a stav mostu už nedovoluje jej nadále využívat. Děkujeme za pochopení.

V rámci rekonstrukce budou veškeré stávající dřevěné konstrukce odstraněny a nahrazeny novými. Kombinovat se bude smrk a modřín. Vzhled mostu bude naprosto identický, jako dosud.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…