NPÚ: Zimní workshop Scola Telcz se zaměří na jezuitskou zahradu

21.02.2019 8:23

Letos proběhne v Telči již třetím rokem mezinárodní setkání studentů Scola Telcz. Na jeho přípravě a realizaci se podílí také telčské pracoviště Národního památkového ústavu.

NPÚ: Zimní workshop Scola Telcz se zaměří na jezuitskou zahradu
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Aktivity multidisciplinární školy s názvem Scola Telcz pokračují i v roce 2019. Zimní workshop, který bude probíhat ve dnech 22. až 27. února, se tentokrát zaměří na zahradní prostor bývalé jezuitské koleje, který dnes náleží k objektu Univerzitního centra Telč Masarykovy univerzity a objektu stavební fakulty Českého vysokého učení technického v samotném centru Telče.

Program se bude opět skládat z přednášek odborníků, ukázek terénní práce a především ze samostatné práce týmů poskládaných ze studentů různých oborů zúčastněných univerzit. Tyto týmy se zaměří nejen na historii, ale zejména na vypracování návrhů nové podoby a využití společného zahradního prostoru uvedených objektů.

Zimní workshop bude završen ve středu 27. února odpoledne veřejnými prezentacemi zpracovaných návrhů jednotlivých týmů, které proběhnou přímo v zahradě, a srdečně je na ně zvána i široká veřejnost. Aktuální informace budou k dispozici na stránkách www.scola-telcz.net a u městského informačního centra.

Scola Telcz je multidisciplinární škola šesti vzdělávacích a výzkumných institucí (Masarykovy univerzity, Dunajské univerzity v Kremži, Českého vysokého učení technického v Praze, Slovenské technické univerzity v Bratislavě, Národního památkového ústavu a Ústavu teoretické a aplikované mechaniky AV ČR) zabývajících se problematikou uchování kulturního dědictví a památkovou péčí. Záměrem školy je rozvíjení ucelených konceptů podložených reálnými potřebami obyvatel, státní správy a samosprávy, a to na příkladech řešení úprav konkrétních objektů, urbanistických projektů či požadavků na změny stávající situace. Výuka probíhá v reálných podmínkách historického města Telče.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…