Na Wichterlově gymnáziu v Ostravě slavnostně otevřeli moderní Oranžovou učebnu

27.11.2014 16:10

Ve středu 26. listopadu 2014 se konal Den otevřených dveří na Wichterlově gymnáziu v Ostravě. U příležitosti této akce proběhlo také slavnostní otevření moderní Oranžové učebny, na níž získalo gymnázium příspěvek ve výši 200 tisíc korun od Nadace ČEZ, která dlouhodobě podporuje technické vzdělávání.

Na Wichterlově gymnáziu v Ostravě slavnostně otevřeli moderní Oranžovou učebnu
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Novou učebnu získalo Wichterlovo gymnázium díky postupu mezi 15 škol s největším podílem žáků, kteří se zúčastnili krajských kol matematické a fyzikální olympiády. Tyto školy se vybírají na základě speciálního koeficientu zastoupení v těchto soutěžích a rozhodující je počet účastníků, nikoliv jejich pořadí. Letos se soutěže o Oranžovou učebnu zúčastnilo 47 škol a z postupující patnáctky byl vítěz vybrán losem.

„Jsme moc rádi, že letos padl los právě na nás. Příspěvek jsme využili na vybudování moderní multimediální učebny určené pro výuku matematiky, fyziky a dalších technických oborů. Doufáme, že hodiny s moderními iPady budou žáky více bavit a že díky názornějšímu způsobu vyučování látku snáze pochopí. Navíc tablety znamenají přínos i pro učitele, kteří díky nim mohou efektivněji řídit výuku a přizpůsobit tempo i obsah výkladu potřebám jednotlivých žáků,“ pochvaluje si novou učebnu Mgr. Jan Netolička, zástupce ředitele pověřený vedením Wichterlova gymnázia v Ostravě-Porubě.

Pro návštěvníky během Dne otevřených dveří proběhla názorná ukázka fungování učebny, která dokazovala přínos využití tabletů a veškeré moderní techniky pro výuku technických předmětů.

„Technické vzdělávání mladých lidí podporujeme dlouhodobě a na jeho úrovni nám velmi záleží. Na našem trhu je vysoká poptávka po absolventech technických oborů, kterých je bohužel nedostatek. Hlavní příčinou je přitom nezájem o tyto obory a často i strach z nich. Dobře víme, že učitelé fyziky i matematiky nemají lehkou práci, a proto se jim ji snažíme usnadnit,“ uvedl Pavel Puff, manažer útvaru strategický nábor Skupiny ČEZ.

Skupina ČEZ podporuje vzdělávání v technických oborech dlouhodobě a díky Nadaci ČEZ je Oranžová učebna na Wichterlově gymnáziu v Ostravě další z více než 70 učeben svého druhu v České republice. Slouží ke kvalitnější a názornější výuce přírodovědných předmětů, například k různým měřením a experimentům. Skupina ČEZ je dále partnerem matematických i fyzikálních olympiád a zájem žáků o fyziku se snaží zvýšit také soutěží „Vím proč“ o nejpovedenější videa vysvětlující přírodní zákonitosti zábavnou formou. Současný ročník soutěže probíhá až do konce ledna 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…