Na akci Prague Harley Days se představí také vojáci

30.08.2021 14:01 | Tisková zpráva

O víkendu od 3. do 5. září 2021 se na holešovické výstaviště sjedou motocykloví fanoušci, aby si užili akci Prague Harley Days. Nevšední podívanou jim zpestří také příslušníci Ozbrojených sil ČR, kteří se do přehlídky zapojí ukázkou současné i historické techniky.

Na akci Prague Harley Days se představí také vojáci
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Návštěvníci si budou moci prohlédnout bojové vozidlo pěchoty Pandur II, samohybnou kanónovou houfnici DANA, bojové vozidlo Kajman, obrněné vozidlo Dingo, motocykly Hradní stráže a Vojenské policie. Velkým lákadlem určitě bude ukázka ručních zbraní, které mají ve výzbroji chrudimští výsadkáři.

Kromě moderního vybavení se mohou zájemci těšit na motocykly zahraničních armád, které jsou ve své sbírce Vojenského historického ústavu Praha: německý vojenský motocykl MZ ETZ 250A (1984), belgický vojenský motocykl GILLET HERSTAL 500 (1951) a italský vojenský motocykl MOTO GUZZI V50 NATO (1983).

„Tuto významnou „motorkářskou“ událost jsme pojali jako náborovou a prezentační akci armády. Osvědčilo se nám, že nejlepší způsob, jak představit široké veřejnosti práci profesionálních vojáků a záložníků, jsou právě akce na veřejnosti, kde si zájemci o službu v armádě mohou techniku a vybavení nejen prohlédnout a vyzkoušet, ale také si promluvit s vojáky o jejich zkušenostech,“ uvedla brigádní generálka Lenka Šmerdová.

Na místě proto nebudou chybět ani pracovníci rekrutačního střediska, kteří zájemcům vysvětlí podmínky vstupu do armády a aktivní zálohy, i možnost absolvovat dobrovolné vojenské cvičení.

Na akci se bude prezentovat Komunitní centrum pro válečné veterány, které je centrem volnočasových aktivit a místem pro setkávání, diskusi, přednášky i vzdělávání válečných veteránů a jejich rodin. Zájemci si mohou prohlédnout výstavu „…s vědomím rizika – příběhy českých vojáků v zahraničních operacích 1990-2020“. Aktuální a podrobnější informace naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…