Na obranném veletrhu IDEX 2017 má světovou premiéru český bezpilotní letoun CANTAS E

20.02.2017 14:00

Ve dnech 19. až 23. února 2017 probíhá v Abu Dhabí ve Spojených arabských emirátech jeden z největších světových veletrhů obranných technologií a techniky IDEX 2017. Během něj se úplně poprvé představuje nejnovější český bezpilotní letoun CANTAS E.

Na obranném veletrhu IDEX 2017 má světovou premiéru český bezpilotní letoun CANTAS E
Foto: Archiv CZECHOSLOVAK GROUP
Popisek: Na obranném veletrhu IDEX 2017 má světovou premiéru český bezpilotní letoun CANTAS E.

Na veletrhu IDEX 2017 se prezentuje celá řada společností náležejících do předního českého strojírenského holdingu CZECHOSLOVAK GROUP. Mezi nimi je i společnost EXCALIBUR INTERNATIONAL, která ve světové premiéře představuje bezpilotní multifunkční letoun CANTAS E se schopností vertikálního startu a přistání (kategorie VTOL).

CANTAS může nést variabilní vybavení a je určen například pro průzkumné, hlídkové či záchranné operace, je schopen fungovat jako retranslační, monitorovací nebo rušící prostředek, ale i jako nosič detekčních systémů a senzorů atd.

CANTAS E je vybaven oddělitelným příďovým kontejnerem, do kterého se instalují různé systémy a snímače, včetně optoelektronických hlavic, senzorových sestav a jiného speciálního vybavení nebo odpovídající náklad.

Letoun je vybaven dvojící elektrických pohonných jednotek a jedním spalovacím motorem. Tato kombinace umožňuje nepřetržitý let po dobu až 18 hodin a zároveň umožňuje velmi tichý chod důležitý při pozorovacích a průzkumných letech.

Díky koncepci pohonné soustavy je CANTAS E schopen vertikálního startu a přistání, a nevyžaduje tedy žádné další logistické pozemní vybavení. CANTAS E je možné ovládat dálkově, dokáže však operovat i v autonomním režimu. Stroj je čistě českou konstrukcí, také pohonné jednotky, datalinkový systém komunikace a systém autopilota mají český původ. CANTAS E patří do širší rodiny univerzálních bezpilotních letounů a vedle něj je na IDEXu 2017 vystavena i verze CANTAS A, která měla premiéru na veletrhu obranné techniky Indodefence 2016.

O holdingu CZECHOSLOVAK GROUP

CZECHOSLOVAK GROUP (zkráceně CSG) je holding navazující na tradici československého průmyslu, který podporuje a dále rozvíjí aktivity tradičních českých a slovenských společností v oblasti obranné i civilní průmyslové produkce. Jeho portfolio zahrnuje výrobu a prodej vojenských a speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů, munice, strojírenských produktů pro automobilový, železniční a letecký průmysl či brzdových systémů pro kolejová vozidla, stejně jako silniční dopravní a logistické služby. Skupina klade silný důraz na kvalitu svých produktů a služeb a na exportní aktivity. S produkty společností holdingu se lze setkat na všech kontinentech a počet jeho zákazníků se stále rozrůstá. Podniky holdingu CZECHOSLOVAK GROUP v roce 2015 vygenerovaly tržby v hodnotě 13,6 mld. Kč a v současnosti zaměstnávají přes 6 tisíc pracovníků.

O firmě EXCALIBUR INTERNATIONAL

EXCALIBUR INTERNATIONAL se zaměřuje na komplexní řešení a dodávky celků pro zákazníka. Využívá zejména zkušeností a potenciálu firem v rámci skupiny CSGM a poskytuje one-door služby včetně financování, školení a on-site podpory po celou dobu životního cyklu dané techniky atd. Společnost primárně nabízí produkty společností holdingu, zároveň dokáže integrovat projekty zahrnující výrobky a know-how společností mimo holding CZECHOSLOVAK GROUP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…