Na stavbu v karlovarské nemocnici bude více času

03.09.2015 12:30

Projekt centralizace lékařské péče v karlovarské nemocnici může být místo v polovině října dokončen až v listopadu. Rozhodli o tom členové Výboru Regionální rady, kteří schválili podmínky, za nichž může být prodloužen harmonogram realizace projektů.

Na stavbu v karlovarské nemocnici bude více času
Foto: Archiv
Popisek: Karlovarský zastupitel za ČSSD Jakub Pánik

Stavba je mimořádně náročná a termín jejího dokončení se zkomplikoval nálezem azbestu v jedné z budov.

„Regionální rada odsouhlasila návrh Karlovarského kraje na prodloužení termínu ukončení realizace projektu centralizace lékařské péče v karlovarské nemocnici z 15. října 2015 na 18. listopadu 1015. Díky tomu je možnost prodloužit dodavateli termín dokončení stavby o zhruba tři týdny, tedy do 6. listopadu. Tak by se mohlo dodavateli stavby podařit  vyřešit zdržení, které způsobil například nález azbestu po odkrytí střechy jednoho z objektů. Navíc kraj bez problémů dodrží podmínky smlouvy o poskytnutí dotace z ROP Severozápad,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik.
Potvrdila to i ředitelka Úřadu Regionální rady Jana Havlicová, podle níž se stanovením podmínek pro prodloužení harmonogramu realizace projektů lépe podaří eliminovat riziko pravděpodobného nedočerpání finančních prostředků z ROP Severozápad. Jedná se přitom o posuny termínu z mimořádných důvodů.

Centralizace lékařské péče v karlovarské nemocnici zahrnuje rekonstrukci a dostavbu stávajícího pavilonu B, do kterého by se po ukončení stavebních prací měly v závěru letošního roku přestěhovat dětské oddělení, ambulance i lůžková část ORL a infekční oddělení. Součástí projektu je dále přístavba jednoho patra pro infekční oddělení nemocnice nad částí pavilonu B a také nástavby pro ORL. Pacientům i zdravotníkům tak budou namísto nevyhovujících a zastaralých budov sloužit moderní a kvalitně vybavené prostory. Celkové náklady na projekt činí přes 121 milion korun. Dotace z ROP Severozápad dosahuje asi 85 milionů, zbývající část tvoří vlastní podíl Karlovarského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …