Na zahraničních veletrzích se díky CzechTrade představilo více než 600 českých firem

27.04.2014 21:27

Agentura CzechTrade podpořila od začátku roku 2014 do poloviny dubna v rámci projektu Společná účast na specializovaných výstavách a veletrzích v zahraničí (SVV) 2013–2014 více než 600 firem z řad malých a středních podniků, které se zúčastnily celkem 29 zahraničních veletrhů. CzechTrade plánuje během letošního roku podpořit minimálně 1 260 subjektů na 90 akcích po celém světě.

Na zahraničních veletrzích se díky CzechTrade představilo více než 600 českých firem
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

„Finanční i organizační podpora ze strany agentury CzechTrade významně přispěla k úspěchu naší účasti na veletrhu FIHAV v Havaně. Ocenil jsem také profesionální přístup přítomných zástupců CzechTrade,“ říká Josef Kolář ze společnosti CAP-UNION.

Zatím největší akcí, která získala podporu projektu SVV 2013–2014, byl stavební veletrh Coneco v Bratislavě. Zúčastnil se ho rekordní počet českých vystavovatelů, kteří se zde představili v celkem 88 expozicích.

„O úspěšnosti projektu SVV svědčí i fakt, že společné české expozice obdržely od začátku roku již tři prestižní ocenění, a to na japonském veletrhu Nanotech v Tokiu, na veletrhu těžební techniky IME v indické Kalkatě a na veletrhu Ecology of Big City v ruském Petrohradě,“ dodává Petr Kraselovský, ředitel odboru fondů EU a komerčních akcí.

Projekt Společná účast na specializovaných výstavách a veletrzích v zahraničí 2013-2014 je financován z programu Marketing (OPPI) a patří do portfolia služeb, které agentura CzechTrade běžně nabízí českým exportérům. Subjekty, které splní podmínky projektu, mohou získat podporu až do výše 100 % způsobilých výdajů, maximálně však 120 000 Kč. Projekt se navíc netýká pouze veletrhů v tradičních vývozních teritoriích, jako je například Německo či Rusko, ale také v exotičtějších destinacích s exportním potenciálem, ke kterým patří například Kazachstán, Jihoafrická republika, Brazílie, Spojené arabské emiráty nebo Indie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.