Nad Hejnicemi obnovily Lesy ČR vyhlídku Poustevníkův kámen

04.05.2018 10:23

Vyhlídku Poustevníkův kámen na lesnatém vrchu u Hejnic v Libereckém kraji obnovily Lesy ČR za 300 tisíc korun. Otevře se v sobotu 5. května ve 14 hodin.

Nad Hejnicemi obnovily Lesy ČR vyhlídku Poustevníkův kámen
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

„Nové jsou kamenné schody a lavičky v lesním divadle a s nimi i kříž, zábradlí a otočný, informační panel,“ řekl Václav Vacek, lesní správce z Frýdlantu v Čechách z podniku Lesy ČR a poradil, jak se na vyhlídku dostat: „Nejlépe z Hejnic od Kostela Navštívení Panny Marie po silnici směrem na Ferdinandov. Po asi 400 metrech odbočíte vpravo na polní cestu mezi novostavby směrem k vrchu Na Chatkách“. Z místa je krásný výhled na Hejnice s dominantou a kulturní památkou kostela. Uvidíme také Jizerské hory s nejvyšší horou Smrk, dále Paličník, Smědavskou horu, Frýdlantské cimbuří a Ořešník.

Místo bylo i dříve cílem výletů, v polovině minulého století dokonce s restaurací a lesním divadlem vybudovaným v letech 1913 až 1914. Součástí dnešní vyhlídky je také otočný panel v podobě stromu s informacemi o místě, hejnickém kostele a s obrázky zvířat, se kterými se můžeme setkat v jizerskohorských lesích. „Projekt jsme financovali z podnikového Programu 2020. Spolupracovali jsme se zástupci Města Hejnice, tamějších spolků i Římskokatolické farnosti Hejnice,“ dodal Ludvík Řičář, ředitel Krajského ředitelství Lesů ČR v Liberci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …