Nadace ČEZ: ČEZ Handy kvadriatlon tradičně otestoval odhodlanost a soudržnost závodníků

04.03.2019 21:20

Do bílé stopy Jizerských hor se během uplynulého víkendu zapsal čtvrtý ročník závodu pro handicapované i nehandicapované, a to ve čtyřech disciplínách.

Nadace ČEZ: ČEZ Handy kvadriatlon tradičně otestoval odhodlanost a soudržnost závodníků
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Celkem stálo na startu 81 dvojic, z toho v sestavě člověk – pes jich bylo deset.  Samostatný dětský závod měl 50 účastníků. Titulárním partnerem kvadriatlonu je Nadace ČEZ, která pořadatele, jímž je zájmové sdružení Cesta za snem, podporuje i finančně.

Bedřichovský sportovní areál patřil v neděli 3. března všem milovníkům bílé stopy bez ohledu na tělesné hendikepy. Akce je otevřena i dětem a závodníkům se psy. ČEZ Handy kvadriatlon absolvují účastníci na běžkách a na sledgích - běžkách pro vozíčkáře. Závodní trať tak zdolávají smíšené dvojice handicapovaný – nehandicapovaný v disciplínách biatlon, skicross, běh a sprint a dále také dvojice muž a žena, muž a muž, žena a žena, junior a senior či člověk a pes. (Více viz výsledná listina v příloze.)

ČEZ Handy kvadriatlon od počátku podporuje finančně Nadace ČEZ, která i letos postavila na start svou dvojici: Daniela Nováka, manažera nadace, a paralympionika Jana Povýšila (držitel paralympijských medailí v různých plaveckých disciplínách, navíc i vášnivý fotograf). Společnými silami si při nelehkých sněhových podmínkách dojeli pro 6. místo. 

„Chceme si zazávodit, ale hlavně se společně bavit a ukázat, že sport je pro všechny.  Místo peněz darujeme zážitek, nová přátelství, zkušenosti, motivaci, energii a možnosti,“ přibližuje filozofii závodů jako je zimní ČEZ Handy kvadriatlon jednatel Cesty za snem Tomáš Pchálek. Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ, k tomu dodává: „Líbí se nám poslání Cesty za snem -podpořit, motivovat a zapojit lidi s handicapem do sportovních projektů otevřených pro všechny.  Na jejich akcích je znát nadšení pro věc a profesionalita. Partnery sdružení jsme od počátku a jeho nasazení a entuziasmus, se kterým sportovní akce pro handicapované i zdravé lidi pořádá, nás stále hodně baví a inspiruje.“

ČEZ zimní  Handy kvadriatlon má i svou letní verzi. Dále Cesta za snem realizuje například projekty Metrostav Handy cyklo maraton, Praha letí napříč handicapy, Jedeme v tom spolu, Den sportovní střelby s handicapem a další. „Cesta za snem vytváří společné projekty pro všechny bez rozdílu věku a zdraví. Snažíme se nabídnout lidem nevšední zážitky, během nichž všichni táhnou za jeden provaz a hlavně svými aktivitami pomohou někomu, kdo to zrovna potřebuje,“ uzavírá zakladatel sdružení Heřman Volf.

Bedřichovský sportovní areál patřil ČEZ Handy kvadriatlonu již počtvrté. Milovníků bílé stopy bez ohledu na tělesné hendikepy, věk, pohlaví a dokonce i počet nohou přitom rok od roku přibývá. Konkrétně dvojic bylo o 16 více než v loňském roce, počet účastníků dětského závodu pak narostl dvakrát. Přibylo i dvojic (jsou součástí celkového počtu 81) člověk – pes. Zatímco vloni jich bylo sedm, letos vzrostl jejich počet na deset.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…