Nadace ČEZ: Dobrovolní hasiči z Těrlicka konečně můžou pořádat bezpečné závody

24.06.2022 10:06 | Komerční článek

Hasiči ze Sboru dobrovolných hasičů Těrlicko-Hradiště už můžou pořádat hasičské soutěže bez nutnosti přebíhat přes frekventovanou silnici.

Nadace ČEZ: Dobrovolní hasiči z Těrlicka konečně můžou pořádat bezpečné závody
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Díky daru 250 tisíc Kč od Nadace ČEZ vybudovali plošinu, která dosavadní trať nevyhovující pravidlům hasičského sportu prodloužila na potřebných 75 metrů. Součástí nové plošiny je i lanové centrum pro zlepšování fyzické kondice a obratnosti mladých hasičů i dalších dětí z obce.

„Konečně můžeme pořádat oficiální soutěže a zvát na ně hasiče z okolí. Naši žáci a dorostenci patří k nejlepším v okrese, tak si zaslouží, aby se mohli předvést i na domácí půdě,“ řekl velitel SDH a vedoucí mládeže Ladislav Kala. Jeho svěřenci to potvrdili hned pár dní po instalaci plošiny, když starší žáci obsadili první i druhé místo a jejich mladší kamarádi získali ve své kategorii za výborný výkon bronz.

„Mám radost, že jsme hradišťské hasiče mohli díky Nadaci ČEZ podpořit. Jejich tým dobrovolníků je opravdu výborný a má za sebou spoustu práce, o čemž svědčí poličky plné pohárů ze soutěží. Tak jako v mnoha vesnicích jsou hasiči motorem sportování a společenského života, v Hradišti to platí dvojnásob,“ poděkoval energetikům i hasičům Martin Polášek, starosta obce Těrlicko, do které Hradiště patří.

Anketa

Je zákrok Fialovy vlády proti cenám energií dostatečný?

0%
98%
hlasovalo: 25849 lidí

Díky podpoře Nadace ČEZ vybudovali hasiči ocelovou konstrukci, na kterou teď umísťují cílové terče, čímž dokončili plnohodnotnou dráhu pro tréning a pořádání soutěží v hasičském sportu. „Obzvláště dětem taková dráha opravdu chyběla, trénink u nás byl vždy jiný než skutečné závody na regulérních tratích,“ dodal Ladislav Kala.

SDH Těrlicko-Hradiště má 90 dospělých členů a 51 dětí. Jako jeden z mála sborů v republice má i ryze dívčí týmy. Kromě likvidace požárů se hasiči z Hradiště věnují také prevenci, podporují sportování dětí a starají se o společenský život v obci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…