Nadace ČEZ: Hradec Králové opět hostí evropské divadelníky

24.06.2017 10:29

Mezinárodní festival Divadla evropských regionů, každoroční svátek divadla, už po třiadvacáté láká do východočeské metropole desítky divadelních představení různých žánrů, desetitisíce diváků, hvězdy českého filmu i začínající divadelníky. Realizaci projektu podpořila Nadace ČEZ.

Nadace ČEZ: Hradec Králové opět hostí evropské divadelníky
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Ve dnech 23. až 30. června 2017 ožije Hradec Králové opět divadlem, odehraje se zde totiž 23. ročník mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů, na jehož organizaci spolupracují Klicperovo divadlo, Divadlo Drak a kulturní neziskovka kontrapunkt. Letos se po třech letech do Hradce Králové vrací i populární Cirk La Putyka.

Na hlavní scéně Klicperova divadla, ve Studiu Beseda, v komorní scéně V Podkroví, na Letní scéně a nově ve speciálním šapitó, čeká na diváky pět zahraničních inscenací, dvacet představení z českého divadla, šest inscenací Klicperova divadla, jedno speciální Povídání v Podkroví a také každodenní oblíbené venkovní pohádky a koncerty.

Z příspěvku ve výši 250 tisíc korun od Nadace ČEZ uhradí spolupořádající Klicperovo náklady na hostující umělecké soubory ze zahraničí.

„Letošní téma je dané především naším vizuálem. Jako každoročně jsme oslovili významného výtvarníka, kterým se pro tento rok stal Vladimír Kiseljov. Pro festival vytvořil malbu Srdce divadla – Vidět srdcem, která se stala nejen grafickým, ale i významovým motivem letošního ročníku. Hlavním zahraničním hostem bude britská divadelní skupina Spymonkey s celosvětově oblíbenou inscenací The Complete Deaths, zpracovávající komediálním způsobem dílo Williama Shakespeara, hlavně vraždy v něm. Jejich pozvání bylo možné realizovat i díky finanční podpoře Nadace ČEZ“, říká PR manažer Klicperova divadla Martin Sedláček.

V letošním roce nebude stát na malém náměstí Geodom, ale informační centrum bude zachováno, a to nejen na Malém náměstí, ale i v Žižkových sadech. Nebude chybět ani bohatý doprovodný program v podobě uměleckých dílen, koncertů, výstav, profesních setkání i debat a besed napříč celou východočeskou metropolí.

„Divadlo evropských regionů je již tradiční mezinárodní akcí s obrovským uměleckým i společenským dosahem, která se každým rokem těší větší a větší oblibě. Pořádání takové akce je však finančně velmi náročné, proto jsme moc rádi, že jsme se mohli alespoň zčásti na financování letošního ročníku podílet i my,“ řekla Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Více informací o programu ZDE.  

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…