Nadace ČEZ: Klienti centra Život bez bariér jsou na vánoce připraveni i díky nám

28.11.2019 13:33

Občanské sdružení Život bez bariér, které pomáhá zdravotně postiženým a seniorům se na vánoce připravuje delší dobu. Ve svých dílnách klienti vyrábí vánoční textilní dekorace, keramické výrobky, adventní věnce a spoustu dalších krásných drobností. Své výrobky nabízí na vánočních trzích buď přímo v centru nebo objíždí vánoční trhy a jarmarky. Nadace ČEZ spolupracuje s centrem dlouhodobě a od roku 2008 činí její příspěvek více jak 560 tisíc korun.

Nadace ČEZ: Klienti centra Život bez bariér jsou na vánoce připraveni i díky nám
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Výroba dekoračních věcí, ale i další práce pomáhají zdravotně postiženým a seniorům k začlenění se do života. „Minulý týden jsme měli dny otevřených dveří v Centru bez bariér. Uživatelé Denního stacionáře i Sociální rehabilitace se aktivně zapojili a zároveň si tak nacvičili systém rozvržení a organizace vlastní práce. Pod dohledem našich pracovnic zdobili stromek, vyráběli různé výrobky pro veřejnost, uklízeli terasy i interiér a společně vystavili výrobky chráněných dílen, a tak pomohli vytvořit jedinečnou kolekci originálů na prodej,“ říká ředitelka Jitka Fučíková.

Život bez bariér připravuje pro zdravotně postižené a seniory každý rok několik akcí, které mají za cíl pobavit, navodit dobrou náladu, vzdělávat, rozpohybovat a různými dalšími způsoby umožnit aktivní trávení času osobám se zdravotním postižením a seniorům a podpořit jejich společenskou i pracovní integraci. „Připravovanými akcemi a projekty chceme podpořit navazování přátelství, sdílení společných zážitků, šíření zpráv a překonávání všech druhů bariér,“ upřesňuje Jitka Fučíková.

Na výrobky Centra se mohou těšit i zaměstnanci Skupiny ČEZ. Život bez bariér bude prodávat své výtvory společně s dalšími dílnami v rámci Trhů chráněných dílen v objektu ČEZ, a.s. na Riegrově náměstí 1493 v Hradci Králové 4. prosince 2019.

Život bez bariér Nová Paka: Občanské sdružení Život bez bariér bylo založeno v roce 2004 a od této doby pomáhá zdravotně postiženým a seniorům odhalit jejich potenciál a znovu se začlenit do společnosti. Vznikl tak subjekt, který nejen že zajistil pro výše zmíněnou skupinu spoluobčanů sociální služby, které v regionu Novopacka chyběly, ale dlouhodobě se o zájmy této skupiny obyvatel stará. Občanské sdružení se o zájmy zdravotně postižených a seniorů stará prostřednictvím nabídky sociálních služeb (odborné sociální poradenství, sociální rehabilitace a denní stacionář), doplňkových akcí a programů, vytvářením pracovních míst pro zdravotně postižené.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…