Nadace ČEZ: Lidé sportující s aplikací EPP přispěli hasičům z Lochenic na vybavení

09.02.2018 16:01

Bezpečnost zachraňovaných osob i dobrovolných hasičů při dopravních nehodách bude posílena díky novým stabilizačním prostředkům, na které jednotce poskytla finanční podporu Nadace ČEZ spolu s jednotlivci.

Nadace ČEZ: Lidé sportující s aplikací EPP přispěli hasičům z Lochenic na vybavení
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Sbor dobrovolných hasičů Lochenice má dlouholetou tradici, při mimořádných událostech, kdy jsou ohroženy životy a zdraví lidí, zvířat, majetek, nebo životní prostředí, zasahují už 143 let. Jednou z mnoha činností sboru jsou také zásahy u dopravních nehod. V zájmu zvýšení bezpečnosti nejen zachraňovaných osob při vyprošťování z havarovaných vozidel, ale i samotných zachránců, potřebovala jednotka doplnit své vybavení o některé speciální prostředky.

S jejich úhradou pomohla sboru Nadace ČEZ, která projekt nasadila do své aplikace EPP – Pomáhej pohybem. Finanční příspěvek Nadace ve výši 110 tisíc korun tak podpořili sportující uživatelé aplikace třeba jízdou na kole, během či procházkami, při kterých sbírali potřebné body pro realizaci projektu.

Locheničtí hasiči využijí příspěvku k nákupu stabilizační tyče, stabilizačních schůdků s klíny a příslušenstvím pro bezpečnou práci se sklem a zachycení airbagů.

„Díky finanční podpoře Nadace ČEZ byl našemu sboru umožněn nákup nového vybavení. Prostřednictvím aplikace EPP- Pomáhej pohybem, kde byl během podzimu prezentován náš projekt Zvýšení bezpečnosti zachraňovaných osob při vyprošťování z havarovaných vozidel, jsme získali nadační příspěvek ve výši 110 000 Kč. EPP je aplikace pro chytré telefony a funguje jak osobní trenér. Uběhnuté kilometry či jiná fyzická aktivita je přepočítána na body, jimiž může být podpořen některý z projektů. Se zapojením mnoha členů sboru a našich přátel jsme nasbírali všechny potřebné body, aby byl náš projekt podpořen v plné výši,“ upřesňuje Josef Vaňouček, velitel SDH Lochenice.

„Rychlá pomoc hasičů při těžkých dopravních nehodách je nenahraditelná a často nedoceněná. O to více mě těší, že uživatelé EPPky pro dobrovolné hasiče z Lochenic velmi rychle nasbírali díky svým sportovním aktivitám potřebné body, které na finanční příspěvek převedla Nadace ČEZ,“ doplňuje její ředitelka Michaela Ziková.

Nadace ČEZ podpořila SDH V Lochenicích už i v předchozích letech.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…