Nadace ČEZ: Locheničtí dobrovolní hasiči mají díky nadaci nové vybavení

05.02.2022 17:17 | Tisková zpráva

Dobrovolní hasiči v obci Lochenice u Hradce Králové si pořídili díky příspěvku 200 tisíc korun od Nadace ČEZ nové vybavení.

Nadace ČEZ: Locheničtí dobrovolní hasiči mají díky nadaci nové vybavení
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Lochenická jednotka dobrovolných hasičů tak obmění vybavení nezbytně nutné pro provedení efektivního a rychlého zásahu a zvýší svoji akceschopnost. Díky prostředkům od Nadace ČEZ nakoupila požární vybavení do zásahového vozidla – radiostanice a svítilny. Vyměnila starý dožilý člun za nový a vybavila požární automobil pro hasební a technický zásah.  

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55309 lidí

„Děkujeme Nadaci ČEZ. I vybavení hasičů je občas potřeba obnovit a doplnit. Nám se to povedlo díky příspěvku Nadace ČEZ. Kromě nafukovacího člunu (ten starý už dosloužil) jsme získali nastavovací žebřík, páteřní desku, radiostanice, zdravotnický batoh a další věci. Všechno nám pomůže v naší práci,“ upřesňuje Josef Vaňouček, velitel SDH Lochenice.

Sbor dobrovolných hasičů Lochenice má dlouholetou tradici, zasahuje při mimořádných událostech, kdy jsou ohroženy životy a zdraví lidí, zvířat, majetek, nebo životní prostředí. V zájmu zvýšení bezpečnosti nejen zachraňovaných osob při vyprošťování, ale i samotných zachránců, potřebovala jednotka doplnit své vybavení

Všech patnáct členů lochenické jednotky dobrovolných hasičů se pravidelně účastní školení, kurzů i soutěží a kromě likvidace požárů jsou připraveni k záchranářským činnostem na vodě, technickým zásahům i ochraně obyvatel při mimořádných událostech. V případě mimořádného rozsahu neštěstí vyjíždějí na pomoc do různých koutů České republiky, svými schopnostmi například přispěli při povodních v letech 1997, 2007, 2010 i 2013.. 

Projekt, který podpořila Nadace ČEZ částkou 200 tisíc korun, pomůže zajistit hasičům větší bezpečnost ve chvílích, kdy jsou operačním střediskem HZS jednotky povolány k mimořádným událostem. 

Sbor dobrovolných hasičů v Lochenicích funguje již skoro 150 let a za celou dobu své existence se aktivně podílí na likvidaci následků  mimořádných událostech ve svém okolí, funguje i  na úseku prevence a aktivně vychovává hasičskou mládež.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…