Nadace ČEZ: Magnetická rezonance pro pacientky, které nemohou podstoupit operaci

22.02.2018 8:06

Nákladnou opravu má za sebou přístroj pro magnetickou rezonanci navigovaného fokusovaného ultrazvuku patřící pražské Thomayerově nemocnici.

Nadace ČEZ: Magnetická rezonance pro pacientky, které nemohou podstoupit operaci
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Přístroj představuje účinnou a bezbolestnou metodu v léčbě děložních myomů, přičemž do provozu byl znovuuveden ve středu 21. února. Nadace ČEZ, která fakultní nemocnici dlouhodobě podporuje, přispěla na jeho opravu částkou 850 000 korun.

Magnetická rezonance navigovaného fokusovaného ultrazvuku je neinvazním způsobem léčby myomů konzervativní cestou. Díky této metodě uváděné pod zkratkou MRgFUS podstupují pacientky bezoperační a bezbolestný zákrok, což jim umožňuje i rychlejší rekonvalescenci a návrat do běžného života. Mezi hlavní přínosy tohoto způsobu léčby patří ústup příznaků během prvních tří měsíců, a to u 90 procent pacientek, a zachování možnosti otěhotnět.

„V rámci celé České republiky a léčby neplodnosti z důvodu děložních myomů vlastní naše nemocnice unikátní přístroj, jediný v republice. Jsme rádi, že se ho podařilo opět zprovoznit. Veliký dík za to patří Nadaci ČEZ, která nám poskytla finanční prostředky na jeho opravu,“ kvitoval během uvedení magnetické rezonance do chodu ředitel Thomayerovy nemocnice Zdeněk Beneš.

Nadace ČEZ podporuje různé projekty pro zkvalitnění péče o pacienty v Thomayerově nemocnici formou finančního přispění dlouhodobě. „Moderní medicína dnes dokáže zázraky, její nástroje jsou ale často velmi nákladné. Byla by škoda je nechat stát bez užitku, zvláště když pro některé pacienty představují často jedinou naději v léčbě. V tomto případě žen, jež nemohou podstoupit operaci, a přesto by rády porodily děti,“ poznamenala ředitelka nadace Michaela Ziková.

Thomayerova nemocnice patří do páteřní sítě velkých zdravotnických zařízení poskytující komplexní zdravotní péči na špičkové úrovni. Nemocnice je vybavena moderní přístrojovou technologií a jako jediné zdravotnické zařízení v ČR disponuje kombinací magnetické rezonance s fokusovaným ultrazvukem a školeným týmem s pětiletou zkušeností v ošetřování děložních myomů bez operace.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…