Nadace ČEZ: Olympionička Bártová vyhecovala Lutyni, sportují tam celé rodiny

28.06.2018 10:23

V Dolní Lutyni na Karvinsku najdete jen málo osamělých běžců, nejčastěji se tam sportuje v tandemu rodič – dítě. Velký podíl na tom má Daniela Bártová, bývalá světová rekordmanka ve skoku o tyči a účastnice letních olympiád v Barceloně a Sydney, která ve spolupráci s místní základní školou letos zorganizovala už šestý ročník Lutyňské tretry.

Nadace ČEZ: Olympionička Bártová vyhecovala Lutyni, sportují tam celé rodiny
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

V ní soutěží v běhu, vrhu koulí a skoku do dálky právě dvojice dětí a rodičů, kterých bylo letos téměř 90. Originální závody podpořila grantem na nákup cen a sportovního vybavení Nadace ČEZ. „Je to krásný nápad a navíc úžasně převedený do praxe,“ vysvětlil mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol.

„Každému říkáme, že budoucí šampióni nemusí nutně hned trhat rekordy. I ten, kdo nevyhrává, nakonec může jet na olympiádu, o čemž jsem se sama osobně přesvědčila,“ vysvětluje Daniela Bártová, proč má před sportovní stránkou závodu přednost dobrá atmosféra a vytvoření motivace pro děti, kterou letos zajistili například mistři republiky v házené z HCB Karviná nebo horolezec Leopold Sulovský.

„Netradičním závodem chceme do sportovních aktivit zapojit co nejvíce dětí a zároveň podpořit rodinu a její hlavní funkci. Ta v dnešní uspěchané době spočívá ve společných zážitcích a stmelení rodiny. Proto jsme rádi, že mnoho rodin už spolu sportuje celoročně a na závěr roku se přijdou oboustranně podpořit,“ dodala Daniela Bártová, která v Dolní Lutyni pracuje jako učitelka v mateřské škole.

Podpory energetiků, kteří nedaleko Dolní Lutyně provozují Elektrárnu Dětmarovice, si váží i vedení obce. „Jsme rádi, že máme v elektrárně dobrého souseda, který pravidelně podporuje aktivity pro naše občany a hlavně pro děti,“ říká starosta obce Pavel Buzek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…