Nadace ČEZ: Prachatická nemocnice zmodernizovala ortopedický sál

21.11.2018 9:51

Zvýšenou sterilitu operačního sálu na ortopedii nemocnice v Prachaticích zajistil nový obklad stěn, který zajišťuje speciální antimikrobiální ochranu. Nadace ČEZ poskytla nemocnici na úpravy sálu finanční dar 190 tisíc korun.

Nadace ČEZ: Prachatická nemocnice zmodernizovala ortopedický sál
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Nově zrekonstruovaný operační sál pro oddělení ortopedie uvedlo Ředitelství prachatické nemocnice oficiálně do provozu začátkem tohoto týdne. Stěny sálu dostaly speciální pokrytí, které účinně zamezuje šíření viru E.Coli,MRSA a chřipky. Totální endoprotézy kolen nebo kyčlí a další náročné operace tak mohou probíhat v „superčistém“ prostředí.

Nadace ČEZ poskytla nemocnici grant ve výši 190 tisíc korun v rámci svého programu Podpora regionů. „Jde už o druhou úspěšnou žádost u Nadace ČEZ, které si velmi vážíme. Je důležité, že je zde snaha pomáhat právě v oblasti zdraví,“ konstatuje ředitel Nemocnice Prachatice Michal Čarvaš.

Nové obložení stěn s sebou zároveň přináší i estetický efekt. Modernější a čisté prostředí má pozitivní vliv i na operační tým a personál nemocnice.

„Systémově pomáháme tam, kde to dává smysl a nemocnice mezi taková místa určitě patří. Nechceme nahrazovat pojišťovny, jsou to spíše menší příspěvky, ale věřím, že pomohou lidem, kteří je potřebují nejvíc,“ konstatuje člen správní rady Nadace ČEZ František Lust.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…