Nadace ČEZ: Při výlovu Munického rybníka se roztáčela Oranžová kola pro dobrou věc

29.10.2018 18:17

Zahřát se a přitom pomoci dobré věci. Takové byly poslední jízdy na Oranžovém kole Nadace ČEZ, které na samotný závěr „šlapací“ sezóny zavítalo do Hluboké nad Vltavou na Jihočeské Rybářské dny.

Nadace ČEZ: Při výlovu Munického rybníka se roztáčela Oranžová kola pro dobrou věc
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Ty byly navíc spojené i s oslavami 100 let vzniku samostatné Československé republiky. I přes nepřízeň počasí si nakonec Domov důchodců U zlatého kohouta a Charita Zliv mezi sebe rozdělily 101 207 korun.

Zašlapat si na speciálním rotopedu, přitom pomoci dobré věci a ještě se zahřát. Takovou možno měli návštěvníci populárního výlovu Munického rybníka. Nadace ČEZ totiž na tradiční rybářské slavnosti na Hluboké nad Vltavou přivezla svá dvě Oranžová kola. A každá minuta pohybu si návštěvníkům hodila. Nízké teploty totiž k jízdě přímo vybízely. A po čtyřech hodinách šlapání bylo jasno. Domov důchodců U zlatého kohouta si z Hluboké odnese částku 50 240 korun na speciální rehabilitační pomůcku motoped. Charita Zliv použije výtěžek ve výši 50 967 korun pro své nízkoprahové zařízení pro děti a mládež. Za získané peníze nakoupí společenské hry, odbornou literaturu nebo uhradí kurzy pro pracovníky centra.
„Letos navštívila naše Oranžová kola více než tři desítky sportovních, kulturních a společenských akcí či festivalů a lidé na nich minutou pohybu pomohli více než šedesátce neziskových organizací. Vážíme si pomoci každého, kdo se do naší akce zapojí, a všem za podporu dobré věci děkujeme,“ uvedla za Nadaci ČEZ její ředitelka Michaela Ziková.

Podpořené organizace:

Domov důchodců "U Zlatého kohouta"
Provozuje domov pro seniory a odlehčovací služby. Uživateli služby domova pro seniory jsou osoby v nepříznivé sociální situaci, kteří nejsou pro svůj věk, ztrátu soběstačnosti, nemoc, zdravotní postižení nebo krizovou situaci schopni sami si zabezpečit a uspokojit životní potřeby.

Charita Zliv
V současné době je hlavní činností organizace Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, které mohou navštěvovat všechny děti a mládež ve věku od 6 do 26 let. Zvláštní pozornost je věnována především práci s klienty potencionálně ohroženými sociálně nežádoucím chováním (závislosti na návykových látkách, vandalismus, kriminalita, šikana …). Dětem a mladistvým nabízí organizované i neorganizované volnočasové aktivity v přátelském prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…