Nadace ČEZ: Rodina Oranžových hřišť v jižních Čechách se opět rozrostla

16.07.2019 11:16

V krásné krajině jižních Čech v obci Roudná nedaleko Soběslavi vzniklo za přispění Nadace ČEZ nové Oranžové hřiště. Nadace jeho výstavbu podpořila částkou 150 tisíc korun.

Nadace ČEZ: Rodina Oranžových hřišť v jižních Čechách se opět rozrostla
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

V pořadí už 71 Oranžové hřiště bylo od roku 2003 otevřeno v Jihočeském kraji. Tentokrát se na nové dětské hrací prvky, prolézačky nebo pískoviště mohou těšit děti z Roudné u Soběslavi. Hřiště bude využívat široká veřejnost, neboť pozemek kolem budovy obecního úřadu je veřejně přístupný a je v centru obce. Podle ředitelky Nadace ČEZ Michaely Zikové mají obce při rozhodování o vzhledu dětských, ale i sportovních hřišť volnou ruku.

„Náš grantový program Oranžové hřiště pomáhá městům a obcím napříč Českou republikou financovat výstavbu a rekonstrukce venkovních hřišť, a to již více než 15 let. Nikde není stanovené, jak budou vypadat, a proto mají mnoho podob. Nejčastěji vznikají dětská, sportovní a multifukční hřiště v blízkosti mateřských a základních škol. Každé je trochu jiné, šité na míru pro ty, kdo na nich aktivně tráví čas. Výjimkou nejsou ani hřiště s herními prvky, jako je například to nejnovější, které vzniklo v areálu obecního úřadu Roudná,“ říká Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.
Po celé republice si děti mohou hrát na více než pěti stovkách dětských hřišť.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…