Nadace ČEZ: Šluknov má nový venkovní fitpark

18.08.2015 18:16

V nejsevernějším městě České republiky - Šluknově vyrostlo v průběhu letošního roku venkovní fitness hřiště vybavené osmi posilovacími stroji. Od úterý 18. srpna jej může využívat široká veřejnost téměř všech věkových kategorií. Nadace ČEZ podpořila jeho vznik příspěvkem ve výši téměř 224 tisíc korun.

Nadace ČEZ: Šluknov má nový venkovní fitpark
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Oranžový fitpark se nachází v Tyršově ulici pod sokolovnou v těsné blízkosti dětského hřiště v Lužické. „Díky jeho poloze se možnost aktivního trávení volného času nabízí například všem rodičům, kteří navštěvují hřiště v Lužické se svými ratolestmi. V blízkém okolí obou hřišť se rovněž nachází řada bytových domů, jejichž obyvatelé byli při plánování hřiště hlavní cílovou skupinou,“ sdělila starostka města Eva Džumanová. Na nové venkovní fitness se těší také studenti místní Střední lesnické školy, kteří s nápadem na jeho realizaci sami přišli.

S pravidly používání venkovních posilovacích přístrojů seznámil všechny návštěvníky úterního slavnostního otevření školený instruktor. Za jeho asistence si každý mohl vyzkoušet kterýkoliv z osmi posilovacích strojů, které jsou navrženy tak, aby je mohly využívat všechny věkové skupiny občanů od mládeže až po nejstarší ročníky. Stroje slouží k masáži a relaxaci, procvičování ramen, posilování horních i dolních končetin, procvičování zad a pasu či zlepšování krevního oběhu. K dispozici jsou zájemcům z řad široké veřejnosti nepřetržitě.

Nadace ČEZ pomáhá městům a obcím po celé České republice budovat Oranžová hřiště již od svého založení v roce 2002. Za tuto dobu podpořila vznik téměř tří set dětských i sportovních hracích ploch. „Zájem měst a obcí po celé republice o nová hřiště je stále veliký. Jsme rádi, že jim můžeme při rozšiřování nabídky využití volného času pomáhat, podobně jako například naposledy zde ve Šluknově. Věříme, že ve speciální venkovní posilovně se bude všem místním občanům líbit,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podíl nelegálního hazardu na trhu je do pěti procent

13:04 Celní správa: Podíl nelegálního hazardu na trhu je do pěti procent

V průběhu dubna 2024 proběhla na území Jihomoravského a Moravskoslezského kraje rozsáhlá kontrolní a…