Nadace ČEZ: Sportovci věnovali své body na kurz dřevostavby

24.06.2023 19:37 | Komerční článek

Kurz dřevostaveb na Střední průmyslové škole stavební v Hradci Králové podpořila Nadace ČEZ částkou 63 090 korun. Sportovci pomocí aplikace EPP Pomáhej pohybem vysportovali body, které Nadace ČEZ proměnila v peněžní částku.

Nadace ČEZ: Sportovci věnovali své body na kurz dřevostavby
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Od listopadu minulého roku proběhl na střední škole kurz dřevostaveb. Žáci se nejprve všeobecně seznámili s vlastnostmi dřeva a jeho použitím na stavbách. Poté vymysleli a navrhli drobnou stavbu ve tvaru včelí plástve. Právě v těchto dnech stavbu dokončili. Stavba opravdu připomíná včelí plástev, rok bude na školním dvoře sloužit k výukovým účelům dalším studentům a poté najde své uplatnění jako nouzové přístřeší v přírodě. Již je domluveno konkrétní místo v Krkonošském národním parku nedaleko Černé hory, kam bude stavba umístěna.

Z příspěvku od Nadace ČEZ škola doplatila dřevěné panely, jejíž cena se během kurzu vzrostla, nakoupila hydroizolaci, nátěrové hmoty, exteriérové dveře a ostatní drobný materiál.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21919 lidí

„Společná práce a konkrétní úkol zlepší aktivitu studentů, kteří pracují na něčem, co sami vymysleli, zdokonalí se v projektování i v manuálních činnostech. A přínos bude i pro ostatní, protože v přírodě vznikne další pěkné místo s atraktivním designem, kde se budou moci turisté schovat před nepřízní počasí a případně nouzově přenocovat,“ pochvaluje si Václav Břeň, učitel odborných předmětů.

Skupinka studentů si v rámci kurzu dřevostaveb celou stavbu vymyslela a zrealizovala. Sami si přístřešek ve tvaru plástve vyprojektovali, namalovali a pustili se do práce. „Studentům naší školy nechybí nadšení a jsem rád, že se v rámci kurzu povedlo zrealizovat tuto zajímavou stavbu. Současně je fajn, že žáci sami měli o stavbu velký zájem a na vlastní kůži si vyzkoušeli celou realizaci a manuální zručnost,“ doplňuje Václav Břeň.

Střední průmyslová škola stavební v Hradci Králové na Pospíšilově třídě poskytuje střední odborné i všeobecné vzdělání s maturitou.

Jak EPP– Pomáhej pohybem funguje
Aplikace zaznamenává pohyb uživatele při jím zvolené sportovní aktivitě. Kromě běžných údajů o rychlosti, čase, tempu či vzdálenosti také generuje body, které může uživatel kdykoli věnovat některému z aktuálně nabízených projektů neziskových organizací, škol nebo obcí. Pokud uživatelé aplikace svým pohybem nashromáždí za daný čas určitý počet bodů, Nadace ČEZ projekt podpoří konkrétní dopředu stanovenou částkou. Neziskové organizace o umístění svého projektu do aplikace žádají v rámci jednoho z grantových řízení, dle povahy projektu. Další informace jsou k dispozici ZDE.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …