Nadace ČEZ: Zastávka v Háji ve Slezsku už čeká na školáky

19.04.2021 9:02

Už žádné přebíhání přes nebezpečnou silnici! Rodiče kluků a holek z okolních vesnic, kteří čekají na zastávce Školní v Háji ve Slezsku na autobus domů, teď budou mít klidnější spaní.

Nadace ČEZ: Zastávka v Háji ve Slezsku už čeká na školáky
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Zatímco dříve byla krytá zastávka jen na jedné straně cesty a děti, které se do ní při dešti schovaly, narychlo při příjezdu autobusu přebíhaly cestu, teď jsou přístřešky na obou stranách komunikace. Na vybudování nového autobusového přístřešku přispěla obci 70 tisíc Kč Nadace ČEZ, která se na zvyšování bezpečnosti na silnicích zaměřuje dlouhodobě.

„Přestože tam zajišťuje dozor škola i obec, pořád to hlídat nejde. Když jsem viděl, jak děcka lítají přes silnici tam a zpátky, bylo mi jasné, že musíme něco udělat a změnit to. Jsme rádi, že nám na úpravu zastávky přispěla právě Nadace ČEZ, protože nový přístřešek bude sloužit nejen dětem, ale i seniorům a hendikepovaným, aby se měli kde posadit a odpočinout při čekání na autobus,“ vysvětluje starosta Háje ve Slezsku Karel Palovský.

Obec spolupracuje se Skupinou ČEZ dlouhodobě. V roce 2016 vybudovala díky 300tisícovému grantu Nadace ČEZ skatepark, energetici jí také pravidelně přispívají na rozsvícení vánočního stromu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…