Nadace ČEZ pomohla financovat nový automobil pro hospicovou péči v Trutnově

20.08.2021 22:45

Oblastní charita v Trutnově si pořídila nové vozidlo. Terénní automobil umožní lepší dostupnost služby domácí hospicové péče v Trutnově a jeho okolí, Nadace ČEZ přispěla částkou 200 tisíc korun.

Nadace ČEZ pomohla financovat nový automobil pro hospicovou péči v Trutnově
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Oblastní charita v Trutnově zajišťuje dostupnost domácí hospicové péče pro pacienty v terminálním stavu.

Jejich regionem je Trutnov a obce v okolí přibližně do 25 kilometrů, jedná se o podhorský terén v Krkonoších, a proto potřebují spolehlivý terénní automobil. O své pacienty se starají již více jak 7 let, přičemž trvale zaznamenávají nárůst nevyléčitelně nemocných pacientů i zájem jejich pečujících rodin o odbornou pomoc v oblasti paliativní péče v domácím prostředí. Péče je poskytována 24 hod denně 7 dnů v týdnu týmem sestaveným ze zdravotnického personálu, lékaře - paliatra, sociálního pracovníka, psychoterapeuta a duchovního.

„Pro zajištění maximální kvality poskytované péče je zajišťována služba nejdále do 25 km od Trutnova z důvodu včasné intervence. Spolehlivý terénní automobil je tak v podhorském terénu pro personál domácí hospicové péče nezbytný. Nadaci ČEZ za příspěvek děkujeme nejen my, ale i pacienti a jejich rodinní příslušníci,“ říká Bc. Dita Kujovská, vrchní sestra.

Z příspěvku byl pořízen osobní automobil Dacia Duster 4x4, tento terénní vůz umožní lepší dostupnost služby domácí hospicové péče v podhorských obcí Krkonoš nejen v zimním období, ale i v nepříznivých podmínkách – bláto, rozmočený terén. Pracovníci se tak snadněji a hlavně rychleji dostanou k nevyléčitelně nemocným pacientům, klientům domácí hospicové péče a jejich pečujícím rodinám. Pacientům umožní prožít konec života v bezpečí domova, v kruhu svých nejbližších bez nutnosti hospitalizace v lůžkovém zařízení. Nemocným v terminálním stavu se domácí hospicová péče snaží maximálně tlumit bolest a mírnit tělesná a duševní strádání. Pečujícím rodinám nabízí pomoc v těžké životní situaci a poskytuje jim odborné poradenství.

„Poskytujeme služby zejména v sociální a zdravotní oblasti. Prostřednictvím terénních služeb umožňujeme a pomáháme svým klientům žít v přirozeném domácím prostředí bez rizika sociálního vyloučení. Naší cílovou skupinou jsou klienti po hospitalizaci, chronicky nemocní a zdravotně nebo tělesně postižení, nemocní v terminálním stavu, senioři a dále i rodiny s dětmi,“ doplňuje Dita Kujovská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…