Nadace ČEZ spustila nový grant na úpravu běžkařských stop a turistických tras, žádosti přijímá do neděle

04.01.2024 9:36 | Tisková zpráva

Až půl milionu korun mohou žadatelé získat ve zbrusu novém grantu Nadace ČEZ nazvaném Úprava turistických tratí a běžeckých stop. Finanční prostředky mohou být využity na zvelebení, údržbu, opravy či zabezpečení turistických a běžkařských tras po celé České republice.

Nadace ČEZ spustila nový grant na úpravu běžkařských stop a turistických tras, žádosti přijímá do neděle
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

První kolo příjmu žádostí začalo 1. prosince a skončí 7. ledna, druhé proběhne v září 2024. Hlavním cílem grantu je podpořit zdravé sportovní aktivity a rozvoj turistického ruchu v regionech.

V České republice je zhruba 44 tisíc kilometrů značených turistických a téměř 10 tisíc kilometrů běžkařských tras. Obcím, spolkům i neziskovým organizacím s jejich úpravou, údržbou a rozvojem nově pomůže grantové řízení Nadace ČEZ. Částku až do výše půl milionu korun mohou žadatelé použít například na obnovu značení, nové informační cedule, instalaci odpočívadel či odpadkových košů, ale třeba i na zakoupení sněžného skútru nebo čtyřkolky se zařízením na tvorbu běžeckých stop, případně dalšího technického a materiálového vybavení. První kolo příjmu žádostí běží od 1. prosince 2023 do 7. ledna 2024, druhé se připravuje na září 2024.

Anketa

Líbil se vám novoroční projev prezidenta Petra Pavla?

4%
35%
hlasovalo: 39600 lidí

„Turistika je nejrozšířenějším českým sportem vůbec a obliba běžeckého lyžování u veřejnosti každým rokem stoupá. Protože v Nadaci ČEZ dlouhodobě podporujeme zdravý pohyb a sportování v regionech, rozhodli jsme se vyhlásit nový grant zaměřený právě na tuto oblast. Doufáme, že díky investicím do obnovy a úpravy letních i zimních tras si k pobytu v přírodě a objevování krás naší země najde cestu víc lidí. A věříme, že to prospěje i samotnému životnímu prostředí, když se lidé budou držet vyznačených cest a nechají jinde přírodu regenerovat,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Nadace ČEZ novým programem reaguje na sílící poptávku právě po příspěvcích na údržbu turistických a běžkařských tras, které doposud byly financovány v rámci grantu Podpora regionů. Na novém grantu spolupracuje nadace mj. se Svazem lyžařů ČR, který poskytuje odbornou garanci u žádostí zaměřených na běžecké stopy.

„Grant Nadace ČEZ zásadně podpoří budování a udržování tolik potřebné infrastruktury. Úprava stop je první krok ke zkvalitnění zážitku pro milovníky běžeckého lyžování. Infrastruktura je pro Svaz lyžařů ČR jedním z klíčových témat, které intenzivně řešíme na úrovni Národní sportovní agentury, krajů, státních i soukromých podnikatelských subjektů. Lyžování patří k nejrozšířenějším sportům provozovaných veřejností a grant Nadace ČEZ je tím nejlepším dárkem ke 120. výročí od založení Svazu lyžařů v Česku,“ uvedl David Trávníček, prezident Svazu lyžařů ČR.

Podrobné informace o podmínkách nového grantového řízení najdou zájemci na webu Nadace ČEZ ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…