Nadace Synot: Další dva miliony na podporu folkloru

09.09.2013 13:14

Nadace SYNOT vyhlásila podzimní kolo folklorního grantu.

Nadace Synot:  Další dva miliony na podporu folkloru
Foto: red
Popisek: Nadace Synot

Nadace SYNOT v sobotu vyhlásila letošní druhé, podzimní kolo tzv. Folklorního grantu. Jeho prostřednictvím rozdělí na podporu slováckého a valašského folkloru další dva miliony korun.

 „Prostředky z grantu pomohou s aktivní péčí o tradiční lidovou kulturu, s náklady spojenými s nákupem a údržbou krojů a hudebních nástrojů i s činností samotných folklorních souborů, pěveckých sborů a lidových muzik. V neposlední řadě mohou žadatelé díky grantu hradit náklady spojené s pořádáním nejrůznějších tradičních akcí, lidových obyčejů, festivalů a slavností či podpořit publikační a prezentační činnost,“ doplňuje Michaela Pavlíčková, předsedkyně správní rady Nadace SYNOT.

O příspěvek si mohou zájemci žádat do 11. 10. 2013, slavností předávání pak proběhne 29. 11. 2013. Veškeré podrobnosti uchazeči o grant získají na webových stránkách nadace – www.nadacesynot.cz.

Nadace v rámci jednotlivých grantů již tradičně uděluje také speciální ceny za mimořádný přínos a reprezentaci regionu v oblasti folkloru.

První kolo grantového řízení proběhlo již na jaře – letos tak nadace prostřednictvím tematicky zaměřených grantů pomůže folkloru celkem čtyřmi miliony korun.

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…