Náměstek Stašek jednal se státním ministrem obrany Srí Lanky

24.10.2016 19:57

Náměstek ministra zahraničních věcí Miloslav Stašek jednal 21. října 2016 se státním ministrem obrany Srí Lanky Ruwanem Wijewardenem, který byl v ČR na pracovní návštěvě. Partneři diskutovali o možnostech rozvoje obchodní spolupráce mezi českými firmami a jejich srílanskými protějšky.

Náměstek Stašek jednal se státním ministrem obrany Srí Lanky
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Náměstek Stašek a státní ministr Wijewarden hovořili o možnostech dodávek českých firem pro srílanské cukrovary, vodní elektrárny, letecký průmysl, oblast kolejových vozidel a pro oblast zpracování komunálního odpadu. Ekonomika Srí Lanky se po letech občanské války (skončila v roce 2009) postupně zotavuje a příležitosti pro dodávky zboží a služeb se otevírají v širokém spektru oborů. V červnu 2016 navštívil ČR ministr zahraničních věcí Srí Lanky Mangala Samaraweera a během jeho návštěvy byla podepsána Dohoda o ekonomické spolupráci. Na základě této dohody bude ustanovena Smíšená komise, která bude možnosti ekonomické a obchodní spolupráce mezi ČR a Srí Lankou dále rozpracovávat.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…