Náměstkyně Prudíková podpořila za MŠMT nadané děti

21.01.2018 16:46

Náměstkyně pro řízení sekce legislativy a mezinárodních vztahů Dana Prudíková podpořila oceněné nadané děti a dětské kolektivy, které zvítězily v soutěži Zlatý oříšek 2017. Svou podporu jim vyjádřila nejen na dnešní tiskové konferenci, ale již na Nový rok při slavnostním televizním finále soutěže.

Náměstkyně Prudíková podpořila za MŠMT nadané děti
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Soutěž Zlatý oříšek už téměř dvacet let cíleně vyhledává a podporuje nejtalentovanější děti a dětské kolektivy z celé České republiky. Třicet nominovaných dětí ve věku šesti až čtrnácti let pak pravidelně představuje prostřednictvím slavnostního televizního finále, které Česká televize vysílá vždy na Nový rok. I letos si tak hned 1. ledna převzalo prestižní cenu Zlatý oříšek 2017 deset vítězů.

„Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy se snaží podporovat nadané děti. Je to jednou z našich priorit a já jsem ráda, že zrovna soutěž Zlatý oříšek dokáže zpropagovat tuto myšlenku a pomáhá ministerstvu vyhledávat nadějné talenty, které potom dále podporujeme jak ve školních, tak při mimoškolních aktivitách,“ řekla k soutěži náměstkyně pro řízení sekce legislativy a mezinárodních vztahů Dana Prudíková.

Hlavní organizátor soutěže Jiří Kotmel k tomu dodává: „Je pro mě povzbuzující, že jsem mohl opět a na vlastní kůži zažít upřímnou radost dětí, které ve Zlatém oříšku dosáhly na vítězství, ale i motivaci těch, které uspěly „pouze“ jako nominovaní a vyjádřili chuť se v dalších ročnících poprat o vítězství! V tom je Zlatý oříšek unikátní. Díky své tradici a rozsahu medializace v čele s finále v České televizi učí děti překonávat nové překážky, podporuje jejich cílevědomost, aktivitu a nabízí dětem nové příležitosti.“

Zlatý oříšek je organizován pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Ministerstva kultury ČR, v jejichž spolupráci je také realizován.

Vítězové soutěže ZLATÝ OŘÍŠEK 2017:

Michal Bernat, 12 let – matematika, logika, Praha 5
Mikuláš Rudolf Cogan, 12 let – plavání, Nová Paka
Flash Jaroměř – scénický tanec
Klára Gibišová, 7 let – ha na klavír, Bašť
Marie Jansová, 14 let – ilustrace, komiksy, Roztoky u Prahy
Daniel Matejča, 12 let – hra na housle, klavír a bicí, Liberec
Denisa Pecháčková, 10 let – reprezentuje ČR v cyklotrialu a biketrialu, Strančice
Barbora Reslová, 14 let – nadprůměrné výsledky v biologii, Náchod
Vít Špalek, 14 let – reprezentant ČR ve stolním tenise, Aš
Třída 5. C ZŠ a MŠ Pražská Znojmo – hudební třída

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…