Národní muzeum zůstane návštěvníkům částečně otevřeno

19.12.2020 7:33

Mimořádná mezinárodní výstava o době starověkého Egypta Sluneční králové bude za přísných hygienických podmínek i nadále přístupná pro návštěvníky muzea. Dohodl se na tom ministr kultury Lubomír Zaorálek s Hlavní hygieničkou ČR Jarmilou Rážovou.

Národní muzeum zůstane návštěvníkům částečně otevřeno
Foto: Národní muzeum
Popisek: Národní muzeum

Vstup v omezeném počtu a vyhrazených koridorech, tak bude umožněn návštěvníkům pouze na základě časové rezervace a za podmínky použití respirátoru třídy FFP2 nebo KN95, který každý návštěvník obdrží v ceně vstupenky při vstupu do muzea.

Výstava Sluneční králové, která byla otevřena začátkem září tohoto roku, je mimořádným mezinárodním výstavním projektem. Návštěvníky seznamuje s nejstarším obdobím egyptské říše, do doby dávných stavitelů pyramid. Prostřednictvím ještě nikdy ve světě nevystaveného souboru téměř 300 vzácných předmětů nevyčíslitelné hodnoty, starých takřka 5 tisíc let, za pomoci moderních multimediálních technologií a nevšední architektury přenáší své návštěvníky do dávných časů staroegyptské civilizace a umožňuje jim zažít atmosféru doby velkých egyptských králů. Doba konání výstavy je časově omezena do 7. února 2021 a výstava samotná je neopakovatelným počinem.

Od 18. 12. 2020 do 9. 1. 2021 bude v Historické budově možné za obdobných podmínek navštívit výstavu Poklady světové filatelie, jedinou celosvětovou filatelistickou výstavu v tomto roce, na které budou mít návštěvníci možnost spatřit nejcennější raritní známky z celého světa.

Základní pravidla pro návštěvníky ve zpřísněném režimu stanovená Ministerstvem zdravotnictví ČR:

  • vstup do Historické budovy bude od 18. 12. 2020 možný pouze na základě předem online zakoupené časové vstupenky na jednu z výstav,
  • všem návštěvníkům bude při vstupu změřena teplota – vstup nebude umožněn v případě, že naměřená teplota přesáhne 37,5 stupňů Celsia,
  • pohyb po budově bude možný pouze ve vyhrazených koridorech,
  • prohlídky jsou časově omezeny: výstava Sluneční králové 100 minut, výstava Poklady světové filatelie 70 minut,
  • při kontrole vstupenky obdrží každý návštěvník respirátor FFP2 nebo KN95 k použití při pohybu v muzeu,
  • je nutné dodržovat dvoumetrové rozestupy a provádět dezinfekci rukou.

Prodej online časových vstupenek je již zahájen. Podrobné informace naleznete na oficiálních webových stránkách Národního muzea www.nm.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…