Národní památkový ústav: Hrady a zámky se v létě představí v Českém rozhlase

14.07.2018 12:17

Téměř stovku hradů a zámků ve správě NPÚ představí během prázdnin projekt regionálních stanic Českého rozhlasu a Národního památkového ústavu Hradozámecké léto.

Národní památkový ústav: Hrady a zámky se v létě představí v Českém rozhlase
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Tradiční výletní cíle představí v přímém přenosu rozhlasové osobnosti Naďa Konvalinková, Ondřej Kepka, Jan Přeučil, Ota Jirák, Zdeněk Junák a Pavel Nový. Součástí Hradozámeckého léta jsou také koncerty a velká posluchačská soutěž.

Hradozámecké léto postupně představí 98 hradů a zámků. Reportáže z nich budou regionální stanice vysílat po celý červenec a srpen v rámci pořadu Česko-země neznámá, každý všední den po 13. hodině. Každý týden navíc Český rozhlas vybere jeden hrad nebo zámek, na kterém na neděli připraví jedinečný program. „Návštěvníci se mohou těšit na koncerty populárních zpěváků jako Františka Nedvěda, Jakuba Smolíka, Petry Černocké, Marcela Zmožka, Pavla Vítka, Josefa Zocha nebo Jany Chládkové. Mimořádným zážitkem budou také prohlídky, které místo tradičních průvodců povedou známí herci z naší rozhlasové Humoriády. Návštěvníci se mohou těšit například na Naďu Konvalinkovou, Ondřeje Kepku, Jana Přeučila, Otu Jiráka, Zdeňka Junáka nebo Pavla Nového,“ upřesil ředitel Regionálního vysílání Českého rozhlasu Jan Menger.

Hradozámecké léto seznámí posluchače s většinou hradů a zámků, které jsou ve správě Národního památkového ústavu. „Díky spolupráci s Českým rozhlasem budou moci posluchači navštívit téměř všechny hrady a zámky v naší správě. A budou jistě překvapeni, kolik skvostů a zážitků na ně čeká i na památkách, o kterých sice možná ještě nikdy neslyšeli, ale které přesto či právě proto stojí za návštěvu,“ doplňuje Rudolf Pohl, náměstek pro správu památkových objektů.

Součástí projektu je i velká soutěž pro posluchače, kteří mohou soutěžit například o zámeckou večeři s herečkou Naďou Konvalinkovou, noční prohlídky vybraného hradu, digitální fotoaparáty nebo volné vstupenky na památky. Do soutěže se může zapojit každý vyfocením u stojanu Hradozámeckého léta umístěného na všech zapojených památkách a odesláním fotografie na e-mail ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…