Národní památkový ústav: Švihov spustil nový online seriál o dobrovickém stropu

17.01.2022 9:15 | Tisková zpráva

Objevte s námi podivuhodný příběh dobrovického stropu a zjistěte více o jeho putování a příbězích, které sám vypráví. Od 14. 1. 2022 bude každý pátek zveřejněna část historie stropu nebo jeden z příběhů, který je na stropě vyobrazen.

Národní památkový ústav: Švihov spustil nový online seriál o dobrovickém stropu
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Ve velkém sále hradu Švihov byl na počátku 50. let 20. století instalován renesanční strop, který byl původně vyroben pro zámek Dobrovice u Mladé Boleslavi. Od 90. let probíhalo jeho restaurování, které bude v blízké době dokončeno. V rámci této události bude prostřednictvím hradních webových stránek, Facebooku a Instagramu probíhat online seriál právě o dobrovickém stropu.

Zde se objeví například, kdo nechal strop zhotovit, jaké osudy strop potkaly, proč proběhl takto unikátní přenos historického artefaktu a podobné zajímavosti. V další části budou zveřejněny i jednotlivé příběhy z historie Říma, které jsou na stropě vyobrazeny. Připojte se k nám a každý pátek se ponořte do odkrývání tajů jedinečného renesančního díla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…