Národní památkový ústav: Tichý svět a Státní zámek Lednice odstraňují bariéry pro neslyšící návštěvníky

25.12.2022 8:41 | Tisková zpráva

Aby bylo možné nabídnout neslyšícím návštěvníkům Státního zámku Lednice stejně silný zážitek z prohlídky, jako má slyšící většina, spojila se organizace Tichý svět s touto překrásnou kulturní památkou, zařazenou do světového dědictví UNESCO, a společně vytvořili komentovanou videoprohlídku základního okruhu v českém znakovém jazyce. Projekt vznikl za podpory Ministerstva kultury ČR.

Národní památkový ústav: Tichý svět a Státní zámek Lednice odstraňují bariéry pro neslyšící návštěvníky
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

“Pomoc při odstraňování komunikačních bariér je jedno z hlavních poslání organizace Tichý svět, hned vedle sociálních služeb pro osoby se sluchovým a kombinovaným postižením a osvěty. Jsme moc rádi za spolupráci na zpřístupnění Státního zámku Lednice, které navazuje na předchozí úspěšné projekty, díky kterým jsou bez bariér památky, jako jsou např. Vila Tugendhat, Hrad Rotštejn nebo Klokočské skály, kde vznikla Tichá stezka,” říká Mgr. Marie Horáková ředitelka organizace Tichý svět, o. p. s.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Hezky napsané

Celý váš komentář ke státnímu svátku se mi líbil. Na konci píšete, že 28. říjen není jen datum. Je to připomínka, že když táhneme za jeden provaz, dokážeme všechno. Nemyslíte, že to je ale něco, co vy politici vůbec neděláte? Že se nejste schopni ani v dost zásadních věcech oprostit od vaší stranick...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.