Národní památkový ústav: Utajený památkový skvost prozradil své plány

20.03.2022 14:29 | Tisková zpráva

Patříte mezi milovníky památek, kteří hledají nevšední zážitek, ale nechcete se tísnit v turisticky přeplněných lokalitách? Pak se letos určitě zajeďte podívat na malebný zámek Manětín v západních Čechách!

Národní památkový ústav: Utajený památkový skvost prozradil své plány
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Manětínský zámek se svojí nabídkou vyrovná rozsáhlejším památkovým objektům, přesto si zachovává své přátelské až rodinné prostředí. Ať už vyrazíte na barokní slavnost, speciální noční prohlídky, koncerty, divadelní představení nebo prohlídkový okruh zámeckými interiéry, budete mile překvapeni, jaký utajený skvost lze mezi památkami ještě objevit.

Začátek letošních prázdnin bude věnován zdejší patronce a emancipované aristokratce Marii Gabriele Lažanské. Její nevšední životní příběh spolu se zásluhy v zdejším kraji odemkne letní sezónu 2022 v hlavním sále zámku.

Jako novinku letošního roku si zámek Manětín přichystal loutková divadla. Těšit se můžete na loutkové odpoledne s výstavou loutek, vytvořených dětmi z MŠ a ZŠ Manětín, či na charitativní prodej uměleckých děl z dílny zdejší umělecké školy. Svou zámeckou premiéru bude mít i loutkové divadlo v srpnu v rámci barokního dne pro rodiny s dětmi, tentokrát v duchu myslivosti.

Již 13. ročník Hradozámecké noci se bude opět loučit s prázdninami. Připravujeme bohatý program a nevšední zážitek pro návštěvníky všech věkových kategorií. Nemůžete se dočkat, až do Manětína vyrazíte? Pak nezapomeňte sledovat naše webové stránky i sociální sítě, ať nepropásnete chvíli, až své brány letos otevřeme!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…