Národní park Šumava po bouři Sabine

10.02.2020 22:31

I přes Šumavu se prohnal silný vítr a vyvracel a lámal stromy.

Národní park Šumava po bouři Sabine
Foto: zakrasnejsivimperk.cz
Popisek: Národní park Šumava

Objem polomů však neznáme, jelikož dnes lesnický personál z důvodu bezpečnosti nevcházel do lesních porostů. Škody se tak začnou zjišťovat až v úterý 10.2. První odhady by tak mohly být známy ve středu dopoledne - záleží však na vývoji počasí, především větru.

Zároveň stále platí doporučení nevstupovat do lesních porostů, a na turistické stezky vedoucí lesními porosty. Stále totiž hrozí pády stromů. Pokud však návštěvníci budou vyrážet do terénu, žádáme je, aby dbali zvýšené opatrnosti. Zítra dopoledne také zhodnotíme, zda již budou moci být otevřena Návštěvnická a Informační centra. Vypadá to, že dodávky elektřiny by již mohly být obnoveny a obsluha Návštěvnických center bude zjišťovat případná rizika v okolí výběhů Návštěvnických center Srní a Kvilda. Sledujte proto prosím naše oficiální internetové stránky ZDE a facebookový profil NP Šumava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…