Národní třídu oživí spolu se studenty i Zrní, Lenka Dusilová a divadlo Continuo

16.11.2014 15:49

Už se jen čtyřikrát vyspat a jednodenní festival Díky, že můžem! - Korzo Národní otevře své brány. Národní třída si 17. listopadu oddychne od automobilového provozu a promění se k nepoznání. Na pódiích Pravda a Láska vystoupí Lenka Dusilová s Baromantikou, Zrní či Jaromír Švejdík a představí se i celá řada divadelních souborů. Přijměte pozvání na návštěvu i do improvizovaného bytu plného zakázané hudby, knih, výstředního oblečení a účesů.

Národní třídu oživí spolu se studenty i Zrní, Lenka Dusilová a divadlo Continuo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Program oslav 25. narozenin svobody je opravdu pestrý. Pozvání přijala celá řada umělců a neziskových organizací. Na hudebních pódiích Pravda a Láska se představí  Lenka Dusilová s Baromantikou, svébytná kapela Vložte kočku, hned po obědě vystoupí kladenská formace Zrní, Jaromír Švejdík a své díky přijdou zvolat studentské kapely. Hudba se bude linout také z Tramvajové stanice Radio Wave, ve které se hned po autorském čtení bude možnost zaposlouchat do DJ setu Floexe, či Aid Kida.

V unikátním prostoru Black box představí Divadlo Feste fragmenty ze hry Národní třída reflektující události roku 1989, Regulaci intimity uvede soubor absolventů KALD DAMU 11:55 a na Piazettě předvede ukázku ze hry o hořkých koncích revoluce Husa na provázku. Divadelní program obohatí pouliční divadla. Příběh o jedné bezejmenné zdi povypráví divadlo Continuo, lákavé bude i představení a workshop nepřehlédnutelného žonglérského dua Bratři v tricku. "Právě svobodná práce s ulicí jako prostorem pro živou kulturu je pro nás nejlepší cestou, jak sdělit návštěvníkům, o co usilujeme. Chceme ukázat dnešní životní bohatost skrze tu kulturní," říká Martin Pikous, koordinátor projektu.

Na ulici se toho bude dít mnoho. Vydejte se na architektonickou procházku s Petrem Kučerou, vyjádřete svůj názor u instalované Zdi díků, zkuste si sprejovací workshop se Sany či zavítejte do improvizovaného bytu přečíst výtisk samizdatu a poslechnout punkové kapely. V odpoledních hodinách projde Národní třídou tradiční satirický průvod Sametového posvícení. Vřele zváni jsou návštěvníci také na dopolední mši, kterou bude v kostele sv. Voršily sloužit kardinál Dominik Duka.

Hlavní myšlenkou akce je poděkování studentů těm, kteří se před 25 lety otevřeně hlásili k myšlence svobody a demokracie. Chtějí také ukázat, jaký potenciál v nich dřímá a symbolické místo tehdejších událostí, Národní třídu, proměnit v korzo plné živé hudby, divadel, performance a workshopů.

Díky, že můžem! - Korzo Národní je součástí Festivalu Svobody a pořádá ho mladý organizační tým z Budějovického Majálesu, který stojí za největším neziskovým studentským festivalem v zemi, ve spolupráci s Opona o.p.s. Plánovaný začátek je v 10. hodin a akce se zakončí úderem 22. hodiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…