Návštěva japonské delegace na NKÚ

20.10.2015 12:04

Dne 14. října 2015 navštívili Nejvyšší kontrolní úřad představitelé japonského parlamentu v doprovodu zástupce Rady pro audit a zástupce Ministerstva pro vnitřní záležitosti a komunikaci. Sedmičlennou delegaci vedl pan Takaši IŠIZEKI, předseda kontrolního výboru Sněmovny reprezentantů Japonska.

Návštěva japonské delegace na NKÚ
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

Zástupci NKÚ ve svých prezentacích seznámili hosty s legislativou týkající se vzniku a pravomocí NKÚ, souvisejícím tématem jednání pak bylo postavení NKÚ v rámci státní správy, způsob, jakým je zajištěna nezávislost a neutrálnost Úřadu a také základní procesy přípravy a provádění kontrol. Hosty rovněž zajímalo, jak je nakládáno s kontrolními závěry, jaký má NKÚ vztah s Parlamentem a vládou, či jaký má přístup k informacím a do jaké míry tyto informace využívá.

Japonská delegace po jednání zamířila do kontrolního výboru Poslanecké sněmovny, kde se dále věnovala problematice kontrol ve státní správě při diskusi s poslanci Parlamentu ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

18. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

11:23 18. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 18. …