Návštěvníci Moravskoslezského kraje se svezou na nových elektrokolech

30.03.2018 7:31

Severní Morava a Slezsko budou zase atraktivnější. Kraj rozdělil čtyřicet nových elektrokol. I lidé s pohybovým omezením, nesportovci nebo senioři tak díky kampani e-kola pro kraj bez obav zvládnou náročnější výlety po regionu.

Návštěvníci Moravskoslezského kraje se svezou na nových elektrokolech
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Kola poháněná elektromotorem budou moci místní lidé i návštěvníci Moravskoslezského kraje využívat v několika turistických lokalitách od jara letošního roku.

„Jedním z cílů tohoto projektu je propagace alternativních možností mobility. Chceme lidem nabídnout možnost šetřit přírodu i svoje zdraví. Elektrokola budeme věnovat do deseti oblastí, které jsou turisticky oblíbené, mají zhoršenou dopravní dostupnost a je v nich větší pravděpodobnost výskytu turistů s pohybovým omezením. Kola s elektrickým pohonem budou k dispozici například při návštěvě Pusteven, mikroregionu Slezská Harta nebo Dolních Vítkovic,“ řekl náměstek hejtmana pro cestovní ruch Jan Krkoška.

Tento projekt není výdělečný, zájemci o zapůjčení e- kola budou hradit pouze servisní poplatek, za dvouhodinovou projížďku zaplatí v případě crossového kola 80 korun, pokud si půjčí kolo horské, bude je to na dvě hodiny stát 95 korun. V případě celodenní projížďky zaplatí 320 nebo 390 korun. S ohledem na výdrž baterie si cyklisté užijí až sedmdesátikilometrovou vyjížďku.

Ve vybraných lokalitách si zájemci budou moci vybrat ze čtyř elektrokol rozdělených do dvou kategorií, které jim ulehčí výlety po okolí. Pro méně náročný terén budou určená kola crossová, pro výlety v kopcovitých oblastech s větším převýšením zase kola horská. Obě varianty bude možné téměř v každé lokalitě zapůjčit i v dámském provedení.

Seznam distribučních míst:

  • Hostinec u Feldů
  • HR Penzion Jurášek
  • Obec Vrbno pod Pradědem
  • Obec Karlova Studánka
  • Město Krnov
  • Dolní oblast Vítkovice
  • Mikroregion Slezská Harta
  • SEPETNÁ v.o.s.
  • SKI AREÁL KOPŘIVNÁ
  • Pustevny s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…