Nebankovní půjčka je injekcí pro domácí rozpočet, když přijdou nenadálé výdaje

13.10.2019 15:08

Nemusíte čekat, podepisovat obsáhlé formuláře nebo kamkoliv chodit nebo jezdit. Půjčka jde i jinak!

Nebankovní půjčka je injekcí pro domácí rozpočet, když přijdou nenadálé výdaje
Foto: Archiv
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Dnes už stačí jen několik minut a krátkodobý úvěr je kompletně dohodnut – počkáte si na vyplacení peněz na účet, vyřešíte, co vás zrovna trápí a pak už se staráte jen o splátkový kalendář. Cílem je zde dobře si vybrat, musíte vědět, s kým jednáte, mít o něm hodnověrné informace a přesvědčit se, že daný poskytovatel je nanejvýš transparentní. Výhodou jistě je, že papírování dnes nezabere mnoho času, všechny subjekty na trhu pracují na tom, aby administrativa byla pro všechny žadatele co možná nejjednodušší…

Férový poskytovatel se nebude nikam skrývat

Co se vám vybaví, když se řekne nebankovní půjčka? Většině lidí jistě rychlost, se kterou je celá tato transakce uskutečněna. Nejprve je ale nasnadě vybrat si poskytovatele, s nímž budeme nejvíce spokojeni – zkrátka toho, jehož nabídka nás osloví a potěší. Výhodou jistě bude, když taková firma nabídne i české sídlo, ideálně v některém z větších měst. Je to známka důvěry ke klientovi, nikdo se nikam neskrývá a prestižní adresa mimo jiné znamená, že se společnosti daří. Jde ale jen o jeden z mnoha ukazatelů, který byste si před žádostí měli trochu prověřit. Na co dalšího se podívat?

    • Historie společnosti. Obecně platí, že čím bude delší, tím také lépe, každý rok je velké plus.
    • Podmínky, které se k půjčce váží. Co vše tedy musíte splnit, aby byla vaše žádost schválena? 
    • Transparentní jednání. Krátká smlouva, rychlost vyřízení, doplňkové služby plně k dispozici.

Pokud je toto vše splněno, můžete být klidní, protože jste velmi pravděpodobně narazili na poskytovatele půjček z kategorie ideálních. Žádost bude zpracována opravdu rychle, vlastně nezávisle na tom, zda jste ji odeslali o víkendové půlnoci nebo v obvyklou pracovní dobu během týdne. Možná ještě dřív, než se dostanete k nejbližšímu bankomatu, bude už vše vyřízeno k vaší spokojenosti. Stačí mít jen stabilní připojení k internetu a vše úspěšně dotáhnete do konce.

Půjčit si můžete jen oproti potvrzení o příjmech

Tedy – další požadavky jsou zcela nasnadě, protože je vyžaduje zákon. Je to třeba potvrzení trvalého příjmu. Nejde ani tolik o to, jestli pobíráte v zaměstnání dvacet, třicet nebo čtyřicet tisíc korun hrubého. Důležitý je spíš stabilní příjem, jímž ukážete, že splátkový kalendář nebude činit žádné problémy. Půjčka ihned je v zásadě určena na cokoliv, co zrovna potřebujete, bez nutnosti konkrétního využití. Účelový úvěr je v dnešní době v úplně jiné relaci, krátkodobá půjčka v řádu tisíců přece nepotřebuje žádné ospravedlnění a kontroly, jestli jste peníze utratili tak, jak jste původně přislíbili, že? Ostatně, takový zásah do soukromí si nepřeje snad nikdo, i kdyby šlo jen o potvrzení jedné účtenky z elektra nebo jiného obchodu. Co je komu do toho, jak utrácíte peníze z malé půjčky?

Na registry se nikdo neptá, ale pozor na dluhovou past!

Mimochodem, když už si jednou půjčujete, mělo by to být opravdu s rozmyslem – už jen proto, že půjčka umí podat pomocnou ruku, ale v případě nerozvážného jednání také způsobit řadu problémů, zkrátka, jako když zacházíte s ohněm, můžete se při neopatrnosti spálit. Bohužel, když se řekne dluhová past, nejde o záležitost, která by se týkala jen výjimečných případů. Trápí stále více lidí, kteří nebyli při zacházení s penězi dost obezřetní. Poučte se proto z chyb druhých a neberte si vyšší půjčku, než jakou dokážete splatit. A mimochodem, opravdu půjčku potřebujete? V některých případech nutná jistě bude, ale měla by mít vždy konkrétní účel, který si schválíte společně s partnerem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…